OTC
Escapelle 1.5mg x 1 cpr

Escapelle 1.5mg x 1 cpr

5997001360484
In stoc
67,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Escapelle este un contraceptiv oral de urgenţă

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM

Escapelle este un contraceptiv oral de urgenţă. Acesta poate ajuta la prevenirea sarcinii dacă este luat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat, în condiţii de lipsă de eficacitate a metodei contraceptive sau după utilizarea unei Metode contraceptive care nu este considerată ca fiind sigură.

Comprimatul Escapelle poate fi utilizat în orice zi a ciclului menstrual.

S-a estimat că Escapelle previne 84% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 oredupă ce a avut loc un contact sexual neprotejat. Dacă nu sunteţi sigură că mai ştiţi momentul în care a avut loc contactul sexual neprotejat sau dacă acesta a avut loc cu mai mult de 72 ore înainte, în cadrul aceluiaşi ciclu menstrual, este posibil să fi avut loc concepţia. De aceea, administrarea Escapelle după un al doilea contact sexual poate să fie lipsită de eficacitate în ceea ce priveşte prevenirea sarcinii.

Escapelle nu este la fel de eficace ca o metodă contraceptivă obişnuită, cu administrare regulată. Dacă credeţi că aveţi nevoie de o a doua administrare a contraceptivului de urgenţă trebuie să luaţi în considerare utilizarea unei metode contraceptive cu administrare pe termen îndelungat.

Precautii:

Nu luaţi Escapelle,

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă levonorgestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Escapelle.
- dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă.
- dacă sunteţi gravidă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Escapelle,

- dacă dumneavoastră rămâneţi gravidă chiar după ce aţi luat acest medicament, este important să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Nu există dovezi conform cărora Escapelle dăunează copilului care se dezvoltă în uterul dumneavoastră, dar se poate ca medicul dumneavoastră să verifice dacă sarcina nu este ,,ectopică” (caz în care copilul se dezvoltă undeva în afara uterului). Această atenţionare este deosebit de importantă pentru dumneavoastră dacă aveţi durere abdominală severă sau dacă aţi mai avut înainte o sarcină ectopică, vi s-a efectuat o intervenţie chirurgicală la nivelul trompelor uterine sau aţi avut boală inflamatorie pelvină.
- Trebuie evaluată posibilitatea de administrare a Escapelle la pacientele cu tulburare a funcţiei hepatice.
- Bolile care se manifestă cu malabsorbţie severă, cum ar fi Boala Crohn, poate afecta eficacitatea Escapelle.
- Nu se recomandă administrarea repetată în cadrul unui ciclu menstrual datorită posibilităţii de apariţie a tulburărilor acestui ciclu.
- După ce aţi luat Escapelle, este important să faceţi o programare la medicul dumneavoastră pentru a-l întreba despre ce metode contraceptive cu administrare regulată sunt adecvate pentru a le utiliza.
Deşi la majoritatea femeilor următoarea sângerare menstruală apare la momentul obişnuit, la unele aceasta va apare mai târziu sau mai devreme decât momentul obişnuit. Dacă nu observaţi apariţia sângerării menstruale în interval de 5 zile sau dacă apare la momentul obişnuit dar are aspect anormal sau dacă credeţi că sunteţi gravidă (vă simţiţi rău, aveţi greaţă, vărsături, angorjare a sânilor, etc.) trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Mod de administrare:

Trebuie să luaţi comprimatul nu mai târziu de 72 ore după ce aţi avut un contact sexual neprotejat.
Dacă apar vărsăturile în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi imediat alt comprimat.
După ce aţi utilizat contraceptivul de urgenţă se recomandă să utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră locală (de exemplu prezervativul) până în momentul apariţiei următoarei sângerări menstruale.
Utilizarea Escapelle nu constituie o contraindicaţie pentru continuarea contracepţiei hormonale cu administrare regulată.
Nu se recomandă administrarea Escapelle la copii.

Supradozaj:

Trebuie să luaţi Escapelle în doza, felul şi pe durata recomandată de către medicul dumneavoastră. Supradozajul poate determina greaţă şi sângerare vaginală. În acest caz adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Escapelle poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
În funcţie de frecvenţa lor de apariţie, reacţiile adverse pot să fie următoarele:

- la peste 10%: tulburări ale sângerării, greaţă, oboseală, durere în abdomenul inferior şu durere de cap.
- între 1% şi 10%: ameţeli, angorjare a sânilor, diaree, vărsături.

Forma de ambalare:
Cutie cu 1 blister x 1 comprimat

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte