OTC
Vibrocil Duo spray nazal, 10 ml, Gsk

Vibrocil Duo spray nazal, 10 ml, Gsk

5949040102372
In stoc
30,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Tratamentul simptomatic al congestiei nazale şi rinoreei, asociate corizei.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Mod de Prezentare si Compozitie
VIBROCIL DUO este un medicament combinat compus din două substanţe active diferite. Una reduce secreţia nazală, cealaltă are efect decongestionant.
VIBROCIL DUO este utilizat pentru tratamentul congestiei nazale însoţită de secreţii nazale (rinoree), asociate cu răceala obişnuită (guturai).
Indicatii
Tratamentul simptomatic al congestiei nazale şi rinoreei, asociate corizei.
Nu utilizaţi VIBROCIL DUO
  • la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, deoarece nu există suficiente date disponibile pentru această grupă de vârstă.
  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de xilometazolină sau bromură de ipratropiu sau la oricare dintre celelalte componente ale VIBROCIL DUO
  • dacă sunteţi hipersensibil la atropină sau substanţe similare, de exemplu hiosciamină şi scopolamină
  • dacă vi s-a scos hipofiza printr-o operaţie chirurgicală efectuată prin nas
  • în urma operaţiilor chirurgicale prin nas sau gură, în care este posibil ca membrana creierului să fi fost afectată
  • dacă aveţi glaucom
dacă aveţi inflamaţie a mucoasei nasului neînsoţită de secreţii (rinită uscată)
Efecte Adverse
Ca toate medicamentele, VIBROCIL DUO poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Cele mai frecvente reacţii adverse sunt sângerarea din nas şi uscarea mucoasei nasului. Multe din reacţiile adverse raportate sunt şi simptome ale guturaiului.

Reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 utilizator din 10):
Sângerare la nivelul nasului, uscare a mucoasei nasului.

Reacţii adverse frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 100):
Disconfort şi congestie la nivelul nasului, gât uscat şi iritat, durere la nivelul nasului, uscare a gurii, senzaţie de alterare a gustului, durere de cap.

Mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 1000):
Ulcer la nivelul nasului, strănut, durere în gât, tuse, răguşeală, stomac deranjat, greaţă, senzaţie de alterare a mirosului, ameţeli, tremurături, disconfort, oboseală, insomnie, ochi iritaţi, ochi uscaţi, creştere a bătăilor inimii, puls neregulat.

Rare (apar la 1 până la 10 utilizatori din 10000):
Secreţii la nivelul nasului.

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
Disconfort în jurul nasului, dificultăţi la înghiţire, disconfort la nivelul pieptului, sete, reacţii alergice severe, dificultăţi de concentrare a privirii, agravare a glaucomului, durere la nivelul ochiului, tulburări de vedere, mâncărime, dificultăţi de golire a vezicii.

Pentru a reduce la minim riscul apariţiei reacţiilor adverse, cum sunt sângerarea nazală şi alte reacţii la nivelul nasului, se recomandă oprirea tratamentului cu VIBROCIL DUO, când simptomele de congestie nazală şi secreţii nazale se îmbunătaţesc, chiar înainte de durata maximă recomandată a tratamentului de 7 zile.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Mod de Administrare
Adulţi: o pulverizare în fiecare nară, după cum este necesar, maxim de 3 ori pe zi timp de maxim 7 zile. Trebuie să treacă cel puţin 6 ore între administrarea a două doze. Nu trebuie să utilizaţi VIBROCIL DUO mai mult de 7 zile, deoarece tratamentul cronic cu decongestionante nazale, cum este xilometazolina (una din substanţele active ale VIBROCIL DUO) poate determina inflamaţia mucoasei nasului (aşa numita rinită medicamentoasă).
Este recomandat să întrerupeţi tratamentul cu VIBROCIL DUO când simptomele se îmbunătăţesc, chiar înainte de durata maximă de tratament de 7 zile, pentru a scădea riscul apariţiei reacţiilor adverse.
Există numai o experienţă limitată privind utilizarea la pacienţii cu vârsta peste 70 de ani.
VIBROCIL DUO nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.
Dacă prezentaţi un efect prea puternic sau prea slab al VIBROCIL DUO, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Utilizaţi VIBROCIL DUO în modul următor:
Întotdeauna suflaţi-vă nasul înainte de a utiliza spray-ul nazal.
Îndepărtaţi capacul de protecţie.
Înainte de prima administrare amorsaţi pompa apăsând de 4 ori. O dată amorsată, pompa va rămâne pregătită de funcţionare pe toată durata tratamentului zilnic. În cazul în care la o apăsare completă a pompei soluţia din spray nu este pulverizată, pompa trebuie reamorsată cu acelaşi număr de pulverizări ca şi prima dată.
Ţineţi flaconul în poziţie verticală.
Înclinaţi-vă uşor capul în faţă.
Închideţi o nară aşezându-vă degetul pe partea laterală a nasului şi introduceţi vârful pulverizatorului în cealaltă nară. Apăsaţi pompa rapid în timp ce inhalaţi prin nas.
Repetaţi această procedură pentru cealaltă nară.
Efectul apare în decurs de 5-15 minute.
Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte