OTC
Parasinus x 20 comprimate

Parasinus x 20 comprimate

5949040104444
In stoc
20,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Tratamentul simptomatic al rinitei alergice si vasomotorii, acompaniata de febra si/sau cefalee, stari febrile, gripa.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
5,00/5 - 1 review

View ratings
0 1 2 3 4 1
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM

Compozitie
Maleat de clorfeniramina 3 mg; clorhidrat de pseudo-efedrina 30 mg; paracetamol 500 mg.


Actiune terapeutica
Paracetamol sinus asociaza un antihistaminic H1 puternic (maleatul de clorfeniramina) cu un simpatomimetic cu efect decongestionant (pseudoefedrina) si cu paracetamolul, ce prezinta proprietati analgezice si antipiretice. Asocierea confera acestui medicament o actiune decongestionanta la nivelul cailor respiratorii superioare, permitand in acelasi timp si combaterea febrei si a durerii din gripa. Cele trei componente active prezinta o buna absorbtie dupa administrare orala; se metabolizeaza in ficat si se elimina pe cale renala.


Indicatii
Tratamentul simptomatic al rinitei alergice si vasomotorii, acompaniata de febra si/sau cefalee, stari febrile, gripa.


Doze si mod de administrare
Adulti: 1-2 comprimate Parasinus de 3 ori pe zi, nu se vor administra mai mult de 6 comprimate/zi si mai mult de 2 comprimate/priza. 

Copii intre 12-15 ani: 2-3 comprimate Parasinus pe zi, nu se vor administra mai mult de 3 comprimate pe zi si mai mult de 1 comprimat pe priza.

Comprimatele se administreaza cu o jumatate de ora inainte de masa.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la una sau mai multe din componentele comprimatului; copii sub 12 ani; insuficienta hepatica grava; glaucom; retentie urinara; pacienti tratati cu IMAO in decursul ultimelor 15 zile.

Masuri de precautie
Se administreaza cu prudenta la pacientii avand insuficienta renala sau hepatica, se supravegheaza functia renala in caz de administrare prelungita. Nu se consuma bauturi alcoolice si nu se administreaza deprimante ale snc (in special barbiturice) pe timpul tratamentului cu Paracetamol Sinus. Prudenta la pacientii prezentand hipertrofie de prostata, hipertensiune, afectiuni cardiace, diabet, hipertiroidie. Se va administra cu atentie la bolnavii tratati cu simpatomimetice (decongestionante, anorexigene, psihostimulente amfetaminice, antihipertensive).

Reactii adverse
Datorate paracetamolului: rareori trombocitopenie, anemie, agranulocitoza. In cazul unui tratament indelungat se va investiga functia renala, pentru a evita aparitia eventualelor disfunctii la acest nivel. Dozele mari pot provoca necroza hepatica. Datorate clorfeniraminului: somnolenta, sedare, intoleranta digestiva, efecte atropinice (uscaciunea gurii, tulburari de acomodare, constipatie, retentie urinara). La persoanele in varsta pot aparea fenomene de excitatie centrala si confuzie mentala. Datorate pseudoefedrinei: rareori insomnie, halucinatii, retentie urinara la barbati, eruptii cutanate.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (1)

Bazat pe 1 review - 0 1 2 3 4 5,00/5
0 1 2 3 4
(5/5
Rating Total: 0 1 2 3 4

Singurele pastile pe care le iau atunci cand ma doare capul. La mine isi fac efectul


Produs adaugat la lista de dorinte