OTC
Tantum Rosa pulbere 500 mg x 10 plicuri

Tantum Rosa pulbere 500 mg x 10 plicuri

8000036006764
In stoc
59,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Produse antiinflamatoare pentru administrare vaginală

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM

Compozitie
Fiecare plic contine clorhidrat de benzidamina 500 mg si excipienti: trimetilcetilamoniu-p-toluensulfonat, povidona, clorura de sodiu.


Actiune terapeutica
Benzidamina este un medicament antiinflamator nesteroidian cu proprietati analgezice si antiinflamatorii. La concentratiile atinse dupa administrarea topica, benzidamina are o actiune moderata de anestezic si antibacterian local. Exercita un efect analgezic asupra durerilor de natura inflamatorie. Este eficienta dupa utilizarea locala datorita capacitatii sale de a penetra invelisul epitelial si de a atinge concentratii eficiente in tesuturile inflamate.

Benzidamina are o toxicitate foarte scazuta, de natura farmacodinamica, si nu produce modificari histopatologice semnificative. Marja de siguranta intre LD50 si o singura doza orala terapeutica este de 1000:1. Benzidamina nu afecteaza tractul gastrointestinal. Medicamentul nu prezinta efecte teratogene si nu interfera cu dezvoltarea normala a embrionului.

Indicatii
Vulvovaginite si cervicovaginite de etiologii variate, inclusiv cele datorate chimioterapiei sau radioterapiei. Profilactic pre- si postoperator in chirurgia ginecologica si in timpul perioadei puerperale. infectii bacteriene vaginale cauzate de Gardnerella vaginalis.

Doze si mod de administrare
Se dizolva continutul a 1-2 plicuri intr-un litru de apa fiarta si racita. Se vor face 1-2 irigatii pe zi, sau conform indicatiilor medicului.

Medicamentul Tantum Rosa se poate folosi in doua moduri pentru irigare vaginala sau pentru spalare externa.
Irigarea vaginului: Pentru irigarea vaginului se foloseste cel mai bine irigatorul Tantum Rosa. Acesta este sigur in utilizare, realizat din material plastic, elastic si neted. Irigatorul se poale folosi de mai rnulte ori. Nu se livreaza impreuna cu medicamentul Tantum Rosa in acelasi ambalaj.
Se recomanda folosirea irigatorului exclusiv de o singura persoana. Fetele care nu au incepul viata sexuala nu trebuie sa foloseasca irigatorul Tantum Rosa, intrucat utilizarea acestuia poate duce la ruperea membranei himenului.
Spalarea externa: Prin solutia Tantum Rosa se spala partile intime externe de 1-2 ori pe zi. Un asemenea tip de spalare se poale folosi (dar fara a face irigare vaginala) in perioada de inceput a lauziei, adica imediat dupa nastere. Medicul poate recomanda folosirea medicamenlului Tantum Rosa in tratamentul diferitelor tipuri de iritari interne ale aparalului de reproducere. Medicamentul Tantum Rosa sub forma de spalari externe poate fi recomandat si fetelor care nu si-au inceput viata sexuala.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la unul dintre componentii produsului.

Reactii adverse
Nu s-au observat efecte nedorite datorita utilizarii de Tantum Rosa. Se va comunica medicului sau farmacistului aparitia oricarui efect advers.

Masuri de precautie
Utilizarea indelungata a produsului poate determina fenomene de sensibilizare locala. In acest caz se va intrerupe tratamentul si se va consulta medicul pentru instituirea unui tratament corespunzator.

Sarcina si alaptarea
Produsul poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii numai la recomandarea medicului.

Forma de prezentare
Cutie cu 5, 10 plicuri dublu stratificate din hartie/polipropilena a 9,45 g granule pentru solutie vaginala.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte