Dacia Plant Merisor x 60 cpr OFERTA 1+1

A004787

Dacia Plant România

Desprinderea bacteriilor fixate pe pereţii tractului urinar, menţinerea sănătăţii tractului urinar, protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Mai multe detalii

21,00 lei

Adauga la lista dorintelor

 • MERIŞOR (Vaccinium vitis-idaea) este recomandat pentru desprinderea bacteriilor fixate pe pereţii tractului urinar (Escherichia coli).

  DESPRE MERIŞOR:
  Merişorul  face parte din familia Ericaceae, fiind un arbust pitic răspândit în zonele montane, la altitudini de peste 1300 m. El provine din emisfera nordică, unde reprezenta alimentaţia de bază a  vikingilor. În scopuri medicinale se folosesc frunzele şi fructele, care se recoltează în lunile septembrie şi octombrie, perioadă în care conţinutul în principii active este maxim. În trecut merişorul era utilizat în cazul afecţiunilor urinare, amerindienii folosindu-l atât ca aliment, dar şi pentru tratarea diferitelor boli. Datorită conţinutului bogat în vitamina C, marinarii utilizau fructele de merişor pentru a se vindeca de scorbut. În SUA, cultivarea merişorului a început abia în anul 1800, ea fiind realizată în statele Massachusetts, Oregon si Washington. La noi în ţară se găseşte pe tot lanţul Carpatic, fiind predominant în Munţii Apuseni. 
  În compoziţia fructelor de merişor s-au identificat următoarele substanţe bioactive: flavonoide, antocianidine, acizi fenolici, taninuri, resveratrol, vitamina C, săruri minerale etc.

  Indicatii:

  infecţii ale tractului urinar (cistite, uretrite, pielonefrite), inflamaţii urogenitale, leucoree, infecţii acute şi cronice ale tractului respirator (tuse, bronşite, traheobronşite), reumatism, gută şi diaree.

  Contraindicatii

  Sarcină, alăptare, alergie la merişor.

  Administrare:

  Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte un comprimat de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. 
  Copii între 7 şi 14 ani: jumătate din doza adultului. 
  Copii sub 7 ani: după sfatul medicului.

  Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

  Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; merişor (Vaccinium vitis-idaea) – fructe (350 mg); merișor (Vaccinium vitis-idaea) – extract hidroalcoolic din fructe cu 25% antocianidină (100 mg); dioxid de siliciu coloidal.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrieti o recenzie

Dacia Plant Merisor x 60 cpr OFERTA 1+1

Dacia Plant Merisor x 60 cpr OFERTA 1+1

Desprinderea bacteriilor fixate pe pereţii tractului urinar, menţinerea sănătăţii tractului urinar, protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.