Fenistil 1mg/g gel x 30g Mărește

Fenistil 1mg/g gel x 30g

A000603

Pentru calmarea pruritului din eruptii cutanate, urticarie, intepaturi de insecte, arsuri solare si arsuri superficiale.

 

More details

Produsele conțin TVA.
Pentru comenzi mai mari de 250 RON livrarea este gratuită!
Comandă telefonic:
0746 156 833 / 0332 102 582

20,00 lei (inclusiv TVA)

Informații

Compozitie
Principiu activ Dimetinden maleat 0,1 g.

Actiune terapeutica
Dimetinden maleat, un derivat fenindenic, este un antagonist al receptorilor H1. In consecinta, el reduce hiperpermeabilitatea capilara ulterioara reactiilor de hipersensibilizare imediata. Fenistil gel este eficient in toate formele de prurit, cu exceptia celui colestatic si combate iritarea cutanata. Excipientul, un gel apos inodor si incolor, potenteaza proprietatile principiului activ si asigura o buna penetrabilitate cutanata .

Indicatii

Prurit in dermatoze, urticarie, intepaturi de inspecte, arsuri solare, arsuri superficiale usoare.

Mod de administrare

Dozare uzuala 2-4 aplicatii zilnice.
Administrare in cazuri speciale: Pentru prurit sever sau leziuni extinse, tratamentul local cu Fenistil gel se asociaza terapiei sistemice cu Fenistil picaturi.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la unul din componenti.

Precautii
Se evita expunerea prelungita la soare a zonelor tratate. La sugari si copii mici, se evita folosirea Fenistilului gel pe suprafete intinse sau pe leziuni si inflamatii cutanate.

Sarcina si alaptare
Studiile efectuate pe animale nu au demonstrat nici un risc fetal, insa nu exista date umane. Oricum, se evita aplicarea de Fenistil gel in primele trei luni de sarcina. Fenistilul gel se recomanda a nu se aplica pe suprafete intinse si nici pe leziuni sau inflamatii cutanate. Precautii similare se iau si in perioada de alaptare (desi studiile au demonstrat existenta unei cantitati nesemnificative in laptele matern dupa aplicatiile locale), cand se interzice aplicarea Fenistilului gel pe mameloane.


Reactii adverse
Rar, semne de iritatie locala usoara tranzitorie, precum piele uscata sau senzatie de arsura. Foarte rar apar reactii de hipersensibilizare.

Interactiuni
Pana in prezent, nu au fost observate interactiuni ale Fenistil-ului gel cu alte medicamente.

Supradozare
Nu au fost constatate pana in prezent cazuri de supradozare cu Fenistilgel. Cu toate acestea, aplicarea Fenistil-ului gel pe suprafete intinse sau pe leziuni, precum si ingestia accidentala a unei cantitati mari pot determina aparitia simptomelor de supradozare cu antihistaminice: somnolenta, excitatie, ataxie, tahicardie, halucinatii, spasme tonice sau clonice, midriaza, uscaciunea gurii, retentie urinara, febra, hipotensiune. Nu s-au semnalat cazuri mortale de intoxicatie cu Fenistil gel. Nu exista antidot specific in cazul supradozarii antihistaminice. Masurile de urgenta constau in provocarea varsaturilor, lavaj gastric cand varsaturile sunt ineficiente, administrarea carbunelui activ, laxativelor saline si, atunci cand se impune, asistenta cardiorespiratorie. Nu se recomanda utilizarea stimulantilor. Vasopresoarele se pot administra pentru combaterea hipotensiunii.

19 alte produse în aceeași categorie: