O noua abordare terapeutica a rinitei alergice - Bionette

Adaugat de in Noutăți la data Sep 14, 2016. 0 Comentarii
 O noua abordare terapeutica a rinitei alergice - Bionette

Desi primavara este considerata principalul anotimp asociat cu aparitia simptomelor rinitei alergice sezoniere, deseori aceste simptome apar si in lunile de inceput ale toamnei (in general in perioada incepand cu 15 august si pana in prima parte a lunii octombrie). Principalii factori ai rinitei alergice de toamna sunt polenul, sporii de mucegai si acarienii din praf.

Modificarile climatice au dus la raspandirea pe teritoriul Europei si implicit si al tarii noastre a unor buruieni cu efect puternic alergizant precum ambrosia (iarba de paragina), a carei cantitate de polen creste in conditiile de atmosfera bogata in dioxid de carbon, eliberarea maxima fiind in zilele calde si uscate. Un lucru mai putin cunoscut este ca cea mai mare parte a rinitelor alergice de toamna sunt date de aceasta planta. Varful perioadei de inflorire este de la mijlocul lunii august si pana la sfarsitul lunii septembrie, iar polenul acesteia are caracter puternic alergizant, fapt care explica numarul din ce in ce mai mare al persoanelor care prezinta rinita alergica in aceasta perioada a anului.

Pe langa rinita alergica de toamna, nici la inceputul sezonului rece nu dispar factorii declansatori ai rinitelor alergice sezoniere. Acarienii din praf sunt responsabili de rinitele alergice de la inceputul sezonului rece cand se pornesc caloriferele iar praful de pe ele se ridica in aer. De aceea este important sa curatati bine caloriferele de praf inainte de sezonul rece.

Simptomele rinitei alergice includ stranut, rinoree si inflamarea cailor nazale asociate cu pruritul ochilor, nasului si faringelui si lacrimare ulterior putand ajunge pana la diminuarea mirosului, tuse, senzatia de urechi infundate si dureri de cap. Congestia sinusurilor cauzata de rinita alergica predispune la aparitia astmului si a sinuzitei, aceasta cauzand durere, sensibilitate, cearcane si umflarea zonei din jurul ochilor, obrajilor, nasului si a fruntii. La copii, rinita alergica reprezinta unul dintre factorii care cauzeaza infectia urechii medii (otita medie) si provoaca durere, febra si secretie in urechea medie. La persoanele cu rinita alergica poate aparea si eczema sau dermatita (inflamarea pielii - pielea se umfla, inroseste si provoaca mancarimi). De asemenea rinita alergica poate cauza somnolenta, oboseala, iritabilitate, simptome care ne pot afecta activitatea zilnica si calitatea vietii.

Expunerea la toti acesti alergeni este greu de evitat complet iar medicamentele nu trateaza alergiile ci doar atenueaza severitatea simptomelor, multe dintre ele avand si efecte adverse precum decongestionantele nazale tip picaturi, spray sau comprimate. O alta optiune de tratament pentru cazurile mai grave o reprezinta imunoterapia specifica (desensibilizare) care poate fi efectuata doar sub indrumarea unui medic specialist.

Pe langa optiunile obisnuite de tratament, numeroase studii clinice efectuate în ultimii ani au demonstrat ca terapia cu radiatii luminoase (fototerapia) este o metoda eficienta de ameliorare a simptomelor rinitei alergice, fara efecte secundare, cu eficacitate si siguranta dovedite stiintific. BIONETTE™ este primul dispozitiv pentru tratamentul rinitei alergice prin radiatie luminoasa (fototerapie) care utilizeaza lumina rosie de banda îngusta si joasa energie. Va recomandam acest produs datorita eficientei si sigurantei pe care le prezinta precum si pentru usurinta de utilizare, fara a prezenta efecte secundare si a contine medicamente.

Farmacist,

Valentina STANOAIE

Adauga un comentariu

* Nume:
* E-mail: (Nu va fi facut public)
* Comentariu: