Darul cel mai de pret, sanatatea!

Adaugat de in Noutăți la data Dec 15, 2016. 0 Comentarii
Darul cel mai de pret, sanatatea!

Decembrie este o luna frumoasa insa foarte agitata pentru majoritatea dintre noi, cautarea si alegerea cadourilor fiind unul dintre motivele de agitatie ale acestei perioade. Insa pe langa beneficiile sociale ale cadourilor, cercetatorii ne spun ca este un act care se merita sa fie facut deoarece studiile din ultimii ani atesta beneficiile cadourilor nu numai pentru cel care le primeste cat mai ales pentru cel care le daruieste.

Actul de daruire-primire activeaza regiuni din creier asociate cu placerea, increderea si apropierea dintre persoane ca urmare a secretiei unor substante asociate cu starea de fericire precum:

- serotonina - un neurotransmitator care regleaza dispozitia, inlatura anxietatea si depresia, accentuand sentimentele pozitive;

- dopamina – un alt neurotransmitator cu rol in emotiile si sentimentele pozitive, ofera energie si ajuta la mentinerea concentrarii;

- oxitocina - implicata in sentimentul de incredere si de dezvoltare a atasamentului, imbunatateste abilitatile sociale influentand calitatea relatiilor si interactiunile dintre persoane.

De asemenea cercetatorii au descoperit ca actul daruirii stimuleaza zona mezolimbica (centrul recompensei din creier) ducand la secretia de endorfine care au rol de a suprima durerea, de a elimina starile de stres si nervozitate si de a le inlocui cu o stare de relaxare si chiar fericire.

Odata cu starile placute aduse de secretia acestor neurotransmitatori, in corp se declanseaza o serie intreaga de beneficii derivate din actiunea acestora si anume:

- scaderea tensiunii arteriale,

- cresterea stimei de sine,

- distragerea de la propriile probleme,

- scaderea nivelului de depresie,

- diminuarea nivelului de stres,

- starea de bucurie.

- cresterea longevitatii.

Aceste efecte au fost observate indiferent de valoarea cadourilor sau de de cat mici sunt, prin urmare desi daruim, primim in loc nenumarate beneficii chiar daca nu neaparat materiale. Intr-o lume a agitatiei si a stresului sa ne bucuram de bucuria adusa de cadourile noastre celor de langa noi.

Sarbatori fericite si pline de „daruri”!

Farmacia SILVA

Adauga un comentariu

* Nume:
* E-mail: (Nu va fi facut public)
* Comentariu: