Piele uscata sau deshidratata?

Odata cu racirea vremii, pielea noastra sufera modificari datorate umiditatii, temperaturilor scazute si vantului. Acesti factori de mediu ne determina sa acordam atentie nu doar ingrijirii tenului si a mainilor, dar in aceeasi masura si intregului corp.

Pielea noastra sufera modificari pe parcursul vietii, fiind mai uscata in cazul copiilor (cu exceptia nou-nascutilor), devine mai grasa in adolescenta si redevine uscata la varsta adulta, cand glandele sebacee si sudoripare devin mai putin functionale, celulele se refac mult mai greu, iar epidermul se subtiaza facand loc stratului cornos sa se extinda.

                Si nu doar varsta noastra modifica aspectul pielii. Efecte negative produc si dusurile cu apa fierbinte, traiul in incaperi supraincalzite si folosirea unor substante chimice iritante (de curatenie, dezinfectante, degresante etc.)

 

Cum facem diferenta intre o piele uscata si una deshidratata?

Pielea uscata produce un disconfort zi de zi. Este usor de recunoscut prin senzatia resimtitade „piele care tine”, aspra, uneori insotita de mancarime sau usturime. Pielea sanatoasa prezinta la suprafata un strat format din apa si lipide (sebum), cu ajutorul carora este protejata in mod natural. Modificarea spre o piele uscata este cauzata de lipsa de lipide.

In termeni medicali, pielea uscata este definita ca „xeroza”, iar aspectul tern, descuamarea epidermului, fisurile si uneori inflamatia sunt semne ce duc in timp la pierderea elasticitatii pielii. Astfel vom fi predispusi la aparitia eczemelor (scuame).

 

Solutia?

Aportul suficient de lichide.

Alegerea unor produse de igiena si ingrijire non-agresive, fara detergenti si eventual ultra-grase precum:

o   sapun uscat purificator, fara detergenti, ultra-gras Bioderma Atoderm sapun intensive pain

o   gel de spalare fara sapun, purificator, pentru piele uscata Bioderma Atoderm Intensiv gel spumant

o   creme zilnice ultra-grase Bioderma Atoderm Crema

Toate acestea ajuta la restructurarea barierei cutanate.

 

Deshidratarea este un fenomen reversibil, cauzat de fixarea deficitara si de pierderea apei din organism.

Solutia?

Aportul suficient de lichide

Utilizarea unor produse de rehidratare specifice zonelor afectate si gradului de uscaciune – creme sau uleiuri precum:

o   creme La Roche-Posay Hydraphase HA Riche, CeraVe Lotiune Hidratanta pentru fata si corp

o ulei Cerave Ulei de curatare si hidratare, Ducray Dexyane- ulei de dus delicat, Ducray A-Derma Exomega Control - ulei de dus, URIAGE Xemose - ulei de spalare)

Aloe Vera este o planta cu proprietati vindecatoare extraordinare si totodata un remediu excelent pentru pielea stresata, obosita si deshidratata.

Gelurile cu Aloe au o formula delicata ce se absoarbe usor in piele, restabilind echilibrul optim de hidratare si sunt destinate tuturor zonelor corpului (Pielirit gel calmant cu Aloe 99% - se administreaza preferabil seara, pentru a actiona pe timpul noptii).

O alta varianta este reprezentata de uleiul de cocos, ce sustine hidratarea si ofera suport in recapatarea functiei de bariera a pielii. Datorita continutului in acizi grasi saturati, uleiul de cocos are si proprietati emoliente. Se administreaza dupa dusurile reci, pe intreg corpul.

Nu in ultimul rand, pielea trebuie uscata mereu cu atentie, prin tamponare pe intreaga suprafata a corpului, fara frecare.

 Toamna aceasta reda-i starea de bine pielii tale cu produsele Farmaciei Silva!

Va asteptam!

Produs adaugat la lista de dorinte