"Stiati ca": podoaba noastra capilara

Corpul uman este fascinant si ciudat in acelasi timp iar multe aspecte in legatura cu acesta sunt in continuare un mister pentru noi.

Astazi vom vorbi despre lucruri mai putine cunoscute legate de parul nostru.

Indiferent ca este vopsit sau in culori naturale, scurt sau lung, ondulat sau drept, acesta reprezinta un aspect diferentiator intre indivizi. In legatura cu parul, exista o multitudine de curiozitati. In cele ce urmeaza, noi vom vorbi despre top 10 de ciudatenii ce sunt legate de podoaba capilara.

 

1. Stiai ca putem agata o greutate de 100 grame pe fiecare fir de par, fara ca acesta din urma sa se rupa? La un calcul simplu, daca adunam toate firele de par care cresc pe capul unei persoane, parul ar putea sustine 12 tone.

2. Stiai ca, in medie, unei persoane sanatoase, ii cad zilnic intre 40 si 150 de fire de par? Daca crezi ca este un numar mare, trebuie sa stii si ca, pe scalpul unui om se afla aproximativ 100.000 – 150.000 de fire de par.

3. Stiai ca doar 1% din populatia parului are parul roscat. In concluzie, in cazul in care faci parte din aceasta categorie exclusivista, te poti considera special/a :)

4. Stiai ca femeile cu parul blond au mai multe fire de par decât cele cu par de alta culoare. O blonda are în medie 130.000 de fire de par, cu 30% mai multe fire de par decat femeile cu parul de alta culoare.

5. Stiai ca, dupa maduva osoasa, parul este al doilea tesut ca viteza de crestere din corp?

6. Stiai ca parul este format preponderent din cheratina, proteina aflata si in structura unghiilor si a pielii?

7. Stiai ca parul sanatos, atunci cand este ud, se poate intinde cu pana la 30% din lungimea lui?

8. Stiai ca rata de crestere a parului este de aproximativ 1 cm pe luna, mult mai accentuata vara?

9. Stiai ca parul necesita 13 zile de la momentul factorului declansator (stres, un soc puternic) pentru a deveni gri sau alb;

10. Stiai ca femeile dedica aproximativ 7 luni din viata ingrijirii parului pana la varsta de 65 de ani(1 ora si 53 de minute pe saptamana)?

Cu siguranta exista mult mai multe aspecte putin stiute depre parul nostru insa speram ca acestea 10 ti-au deschis apetitul pentru a cauta si alte lucruri interesante despre corpul uman.

 

Acestea fiind spuse, iti recomandam sa ai o cat mai mare grija de parul tau si, in caz ca ai nevoie de ajutor pentru asta, poti gasi si pe site-ul nostru o multitudine de tratamente, remedii si suplimente care te pot ajuta in caz ca ai probleme cu caderea parului, matreatadermatita seboreica sau alte afectiuni.

Daca stii alte ciudatenii legate de par sau vrei sa ne spui care ti s-a parut cea mai interesanta din cele 10 prezentate, te rugam sa ne scrii asta intr-un comentariu, mai jos.

Produs adaugat la lista de dorinte