Dulcopic 7.5mg/ml sol.oral x 15ml

X00844

Boehringer IngelheimPharma GmbH Germania

Dulcopic pentru constipatie si situatii care necesita evacuarea continutului colonului.

Mai multe detalii

21,00 lei

Adauga la lista dorintelor

 • Forma de prezentare:
  Solutie orala 7,5 mg/ml; cutie x 1 fl. x 15 ml

  Indicatii:
  Constipatie si situatii care necesita evacuarea continutului colonului.

  Doze si recomandari:
  Adulti si copii peste 10 ani: 10-20 picaturi (5-10 mg picosulfat de sodiu) la nevoie. Copii intre 4 si 10 ani: 5-10 picaturi (2,5 -5 mg picosulfat de sodiu) la nevoie. Copii sub 4 ani: 250 g picosulfat de sodiu/kg (1/2 picatura solutie/kg). trebuie administrat seara, efectul aparand in dimineata urmatoare. Nota: 1 ml solutie (15 picaturi) contine 7,5 mg picosulfat de sodiu.

  Contraindicatii
  Pacientii care sufera de ileus, ocluzie intestinala, cu abdomen acut chirurgical (inclusiv apendicite), afectiuni inflamatorii intestinale acute, in stari de deshidratare severa, colita toxica, megacolon toxic, greata si varsaturi, insuficienta cardiaca congestiva, staza gastrica. Pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la picosulfat de sodiu sau la oricare dintre excipientii produsului.

  Atentionari:
  Nu se administreaza continuu perioada indelungata. Precautie la pacientii cu afectiuni renale sau cardiace, boala inflamatorie cronica a colonului, interventii chirurgicale pe tractul gastro-intestinal. Pe parcursul tratamentului trebuie asigurat un aport optim de apa si electroliti. La copii se administreaza doar la recomandarea medicului. Interactiuni cu: diuretice si glucocorticoizi. Nu se recomanda adm. in timpul alaptarii.

  Reactii adverse:
  Foarte rar, s-a raportat disconfort abdominal sau diaree. Poate determina cefalee, oboseala, greata, dureri si usturimi anale. Cazuri izolate de reactii anafilactice, varsaturi si diaree severa care pot determina hiponatiemie si convulsii in absenta aportului adecvat de sare.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrieti o recenzie

Dulcopic 7.5mg/ml sol.oral x 15ml

Dulcopic 7.5mg/ml sol.oral x 15ml

Dulcopic pentru constipatie si situatii care necesita evacuarea continutului colonului.