Enterol 250mg pulb.orala x 10 pl

X00695

Biocodex Franta

Tratamentul diareei infectioase acute la adulti si copii,revenirea si tratamentul colitei si diareei determinate de consumul de antibiotice, tratamentul sindromului colonului iritabil.

Mai multe detalii

20,00 lei

Adauga la lista dorintelor

 • Compozitie
  Un plic cu pulbere orala contine Saccharomyces boulardii liofilizat 282,5 mg (contine celule liofilizate de Saccharomyces boulardii 250 mg) si excipienti: lactoza monohidrat, fructoza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, aroma artificiala de ”tutti frutti”.

  Grupa farmacoterapeutica: antidiareice, microorganisme

  Indicatii terapeutice
  Enterol 250 se recomanda in urmatoarele cazuri:
  - tratamentul diareei infectioase acute la adulti si copii;
  - prevenirea si tratamentul colitei si diareei determinate de consumul de antibiotice;
  - in asociere cu vancomicina/metronidazol, pentru prevenirea recurentei bolilor produse de clostridium difficile;
  - prevenirea diareei determinate de nutritia enterala;
  - tratamentul sindromului colonului iritabil.

  Contraindicatii
  - hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului;
  - pacienti cu cateter venos central (vezi pct. Reactii adverse);
  - intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie al glucosi si galactozei, deficit de sucraza, izomlataza (datorita continutului in fructoza).

  Precautii
  Tratamentil cu Saccharomyces boulardii nu inlocuieste rehidratarea, cand aceasta este necesara. Tipul de rehidratare si calea de administrare (orala/intravenoasa) trebuie stabilite in functie de severitatea diareei, varsta si starea geberala a pacientului.
  Daca, dupa 2 zile de tratament, diareea persista, conduita terapeutica trebuie reevaluata si trebuie avuta in vedere rehidratarea pe cale intravenoasa.
  Enterol 250 contine celule vii. Acest medicament nu trebuie deci combinat cu bauturi sau alimente foarte fierbinti (peste 50 grade C) sau foarte reci sau cu alcool etilic.
  Pacientul trebuie sa tina cont de necesitatea consumului abundent de lichide sarate sau indulcite (zaharul trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe zi). De asemenea, in timpui diareei regimul alimentar trebuie sa excluda anumite alimente, in special, cruditati, fructe si legume, alimente picante, precum si alimente si bauturi reci si sa contina mai ales friptura la gratar si orez.

  Interactiuni
  Datorita naturii sale fungice, Enterol 250 nu trebuie administrat simultan cu medicamente antifungice orale sau sistemice.

  Atentionari speciale

  Daca, dupa 2 zile de tratament, diareea persista, conduita terapeutica trebuie reevaluata si trebuie avuta in vedere rehidratarea pe cale intravenoasa.

  Sarcina si alaptare

  In studiile efectuate la animale nu s-a evidentiat potential teratogen. Pana in prezent, in clinica nu au fost raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorita datelor insuficiente se recomanda evitarea utilizarii acestui medicament in timpul sarcinii si alaptarii.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
  Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Doze si mod de administrare
  Doza recomandata este de 1-2 plicuri Enterol 250, de 1-2 ori pe zi.
  Se varsa continutul plicului in putina apa sau bauturi indulcite (zaharul trebuie fiert), se amesteca si se bea. De asemenea, pulbere orala se poate combina cu alimente sau se poate turna in biberon.

  Supradozaj
  Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

  Reactii adverse
  Saccharomyces boulardii este un organism viu asociat cu risc de infectie fungica sistemica: cazuri rare de fungemie au fost raportate la pacientii cu stare grava, spitalizati, cel mai adesea pentru boli gastro-intestinale, cu cateter venos central.

  Ambalaj
  Cutie cu 10 plicuri cu pulbere orala.

  Pastrare
  A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
  A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
  A nu se lasa la indemana copiilor.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrieti o recenzie

Enterol 250mg pulb.orala x 10 pl

Enterol 250mg pulb.orala x 10 pl

Tratamentul diareei infectioase acute la adulti si copii,revenirea si tratamentul colitei si diareei determinate de consumul de antibiotice, tratamentul sindromului colonului iritabil.