Trachisan x 20 comprimate

X01289

Engelhard Arzneimittel

Inflamatii si infectii oro-faringiene. antisepsia si anestezia cavitatii orale inaintea interventiilor chirurgicale (tonsilectomie, extractii dentare).

Mai multe detalii

19,00 lei

Adauga la lista dorintelor

 • Mod de Prezentare si Compozitie
  Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate de supt.

  Un comprimat de supt conţine: tirotricină 0,5 mg, clorhidrat de lidocaină 1,0 mg şi digluconat de clorhexidină 1,0 mg şi excipienţi: sorbitol, stearat de magneziu (vegetal), ulei de mentă.
   
  Indicatii
  Inflamaţii şi infecţii ale cavităţilor orală şi faringiană (stomatite, gingivite şi amigdalite). Infecţii ale căilor respiratorii superioare, dureri în gât, disfagie.
  Prioritar, înaintea intervenţiilor chirurgicale din cavităţile orală şi faringiană (amigdalectomii, extracţii dentare).
   
  Contraindicatii
  Preparatul nu trebuie utilizat în caz de:
  hipersensibilitate cunoscută la unul din constituenţii conţinuţi în Trachisan® - comprimate de supt
  descuamare non-hemoragică a mucoasei orale (modificări erozive şi descuamative)
  leziuni (răni) mai mari, recente, ale cavităţii orale şi faringiene;
  copii sub 4 ani

  În caz de intoleranţă la fructoză, tratamentul nu trebuie efectuat decât după consultarea medicului.
   
  Efecte Adverse
  În cazuri rare, pot apare reacţii de hipersensibilitate la tirotricină.
  Comprimatele de supt nu trebuie administrate pe o perioadă ce depăşeşte 6 săptămâni, fără avizul medicului. În general, Trachisan® - comprimate de supt este bine tolerat. Totuşi preparatul poate să determine tulburări gustative cu durata de până la o oră, ce dispar complet ulterior. Atunci când este folosit pentru o perioadă mai îndelungată, poate să apară rareori colorarea galbenă spre maronie a limbii şi dinţilor, care poate fi îndepărtată prin igienă orală atentă şi tratament stomatologic. Oricum, coloraţia dispare de la sine atunci când folosirea preparatului este întreruptă.
   
  Interactiuni
  Trachisan® - comprimate de supt trebuie folosit cu precauţie sau sub supravegherea medicului în cazul eroziunilor şi a leziunilor descuamative ale mucoasei orale.

  Nu este justificat un tratament prelungit la nivel local, deoarece poate să apară un dezechilibru al florei microbiene saprofite la nivelul cavităţii bucale, cu risc de suprainfecţie bacteriană sau fungică. În caz de persistenţă a simptomelor sau în caz de apariţie a febrei, trebuie reevaluată conduita terapeutică.
   
  Mod de Administrare
  Lăsaţi un comprimat de supt să se dizolve lent în gură, la fiecare două ore; se administrează până la 8 comprimate de supt pe zi la adulţi şi adolescenţi şi până la 6 comprimate de supt pe zi la copii între 4 - 12 ani.

  În general simptomele regresează după câteva zile. Totuşi, pentru a asigura succesul terapeutic, Trachisan® - comprimate de supt trebuie luat încă 2 - 3 zile. Dacă nu se realizează nici o ameliorare după 10 zile, trebuie consultat un medic.

  Notă pentru diabetici
  Un comprimat pentru supt conţine 0,68 g sorbitol, corespunzător la 0,057 unităţi de pâine.
   
  Precautii
  Atenţionări speciale
  Sportivii trebuie avertizaţi că Trachisan® - comprimate de supt conţine ca principiu activ şi un anestezic local (clorhidratul de lidocaină), care poate determina o reacţie fals pozitivă la testele antidoping.

  Sarcina şi alăptarea
  Cu toate că asocierea de constituenţi activi conţinută în Trachisan® - comprimate de supt este sigură în doze terapeutice datorită proprietăţilor ei farmacologice, în principiu, produsul nu trebuie folosit în timpul sarcinii şi alăptării decât după consultarea unui medic şi evaluarea raportului beneficiu matern / risc potenţial fetal.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
  Trachisan® - comprimate de supt nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
   

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrieti o recenzie

Trachisan x 20 comprimate

Trachisan x 20 comprimate

Inflamatii si infectii oro-faringiene. antisepsia si anestezia cavitatii orale inaintea interventiilor chirurgicale (tonsilectomie, extractii dentare).