Hexoral 2mg/ml x 40 ml spray

A000627

McNeil AB

Hexoral face parte din grupul medicamentelor folosite in tratamentul cu antibiotice si inflamatiilor gurii si faringelui.

 

Mai multe detalii

34,00 lei

Adauga la lista dorintelor

 • Compozitie
  Substanta activa este hexetidina.Un ml spray bucofaringian,solutie contine hexetidina.
  Celelalte componente sunt:zaharina sodica,acid citric  monohidrat,hidroxid de sodiu,glicerol,macrogol lauril eter,aroma de menta,apa purificata,nitrogen.Contine:mentol,ulei de menta,anetol,eucaliptol,formiat de etil,propilenglicol.
  Indicatii
  Inflamatii si infectii buco-faringiene, ca adjuvant local al tratamentului cu antibiotice in bolile severe oro-faringiene (febrile sau supurative) si in amigdalite; angine (de exemplu, angina ulceroasa Plaut-Vincent); faringite; gingivite si hemoragii gingivale; periodontopatii (afectiuni periodontale si simptomele consecutive ale acestora); stomatite si glosite; afte (pentru prevenirea suprainfectiilor); infectia alveolelor dentare dupa extractii dentare; micoze oro-faringiene, in special candidoze; inainte si dupa interventiile chirurgicale oro-faringiene; igiena orala in cazul bolilor sistemice; combaterea halenei, in special in cazul tumorilor insotite de descompunere tisulara la nivel oro-faringian. Hexoral mai poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul racelilor.
  Contraindicatii
  Nu luati Hexoral daca sunteti alergic la oricare dintre componentii produsului mentionati mai sus. Daca sunteti gravida sau alaptati, solicitati sfatul medicului inainte de a incepe tratamentul cu Hexoral.
  Sarcina si alaptarea
  Adresati-va medicului dumneavoastra  sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.Nu exista studii clinice controlate la om dar pe baza studiilor la animale si presupunand teoretic o absorbtie in sange neglijabila la om,se considera putin probabil ca utilizarea Hexoral 2mg/ml,spray bucofaringian la femei gravide sa prezinte risc pentru fat.Din aceleasi motive se considera putin probabil ca utilizarea Hexoral 2mg/ml,spray bucofaringian la femei gravide sa prezinte risc pentru fat.Din aceleasi motive se considera putin probabil ca utilizarea Hexoral,2mg/ml,spray bucofaringianla femei care alapteaza sa prezinte risc pentru sugar.
  Mod de Administrare
  Adulti si copii cu varsta peste 6 ani
  O doza terapeutica de Hexoral corespunde pulverizarii aerosolului timp de 1 - 2 secunde in cavitatea bucala sau faringe.
  Daca nu exista alte recomandari, se administreaza o doza terapeutica de doua ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa mese; la nevoie, doza se poate creste.
  Hexetidina adera de mucoase, ceea ce duce la un efect pe termen lung. De aceea, se recomanda administrarea dupa mese.
  Aerosolul se pulverizeaza la nivelul oro-faringelui. Se vor respecta urmatoarele instructiuni:
  Sistemul de pulverizare se fixeaza in orificiul corespunzator din varful flaconului, prin exercitarea unei presiuni usoare. Varful sistemului de pulverizare se tine la distanta de corp.
  Varful sistemului de pulverizare se introduce in cavitatea bucala si se orienteaza spre zona afectata, conform figurilor din prospectul pentru pacient. Intotdeauna, in timpul pulverizarii, flaconul se mentine in pozitie verticala.
  Se pulverizeaza cantitatea necesara de Hexoral, tinand apasat capul flaconului timp de 1-2 secunde. In timpul acestei manevre nu se respira.
  Pentru detalii privind administrarea, a se vedea si figurile de la sfarsitul prospectului.
  Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 10 zile consecutive.
  Copii intre 3 si 6 ani
  La aceasta categorie de varsta se recomanda doze mai mici decat la adulti; tratamentul se va face sub supraveghere medicala.
  Copii sub 3 ani
  Tratamentul cu Hexoral nu este indicat.
  Varstnici
  Se recomanda aceleasi doze ca la adulti.
  Afectiuni hepatice sau renale
  Nu este necesara ajustarea dozelor la aceste categorii de pacienti.
   

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrieti o recenzie

Hexoral 2mg/ml x 40 ml spray

Hexoral 2mg/ml x 40 ml spray

Hexoral face parte din grupul medicamentelor folosite in tratamentul cu antibiotice si inflamatiilor gurii si faringelui.