Hexoraletten N x 20 comprimate Mărește

Hexoraletten N x 20 comprimate

A000628

Reducerea temporara a numarului de bacterii patogene din cavitatea oro-faringiana in cazul durerilor faringiene, stomatitelor si/sau gingivitelor.

More details

Produsele conțin TVA.
Pentru comenzi mai mari de 250 RON livrarea este gratuită!
Comandă telefonic:
0746 156 833 / 0332 102 582

19,00 lei (inclusiv TVA)

Informații

Forma de prezentare si compozitie:
Pastile cu 5 mg clorhidrat de clohexidina si 1,5 mg benzocaina (fara zahar); ct. x 2 blist. x 10 pastile.

Indicatii:
Reducerea temporara a numarului de bacterii patogene din cavitatea oro-faringiana in cazul durerilor faringiene, stomatitelor si/sau gingivitelor.

Doze si administrare:
Adulti si adolescenti: un cpr. de supt de mai multe ori pe zi. Daca este necesar, se poate suge un comprimat la fiecare 1-2 ore, pana la maximum 8 cpr./zi. Copii (4-12 ani). Pana la 4 comprimate de supt pe zi. Varstnici. Nota pentru diabetici. Continutul in hidrocarbonati al unui cpr. de supt corespunde cu 0,1 unitati de paine.

Contraindicatii
Hipersensibilitate. in cazul plagilor si ulceratiilor din cavitatea oro-faringiana, in cazul diminuarii nivelului plasmatic al colinesterazei, la copii cu varsta sub 4 ani.

Atentionari:
Precautie sau sub supravegherea medicului in cazul eroziunilor si leziunilor descuamative ale mucoasei orale. Datorita metabolitului sau 4-aminobenzoat, benzocaina reduce efectele sulfonamidelor si aminosalicilatilor.

Reactii adverse:
Dupa o administrare indelungata poate aparea o afectare tranzitorie a senzatiei gustative si amorteala la nivelul limbii. Adm. pe termen lung a preparatelor cu clorhexidina poate duce la colorarea danturii, care poate fi totusi inlaturata prin tratament stomatologic; de asemenea, se poate produce colorarea reversibila a limbii. Benzocaina poate duce la reactii de hipersensibilitate si, in rare cazuri, chiar la soc anafilactic. In asociere cu administrare de preparate cu benzocaina poate aparea methemoglobinemie la copiii mici.

30 alte produse în aceeași categorie: