Acid Acetilsalicilic 500mg

Acid Acetilsalicilic 500mg

Stoc epuizat
1,50 lei
cu TVA

Acest medicament este utilizat pentru combaterea durerilor de intensitate slaba sau moderata (cefalee, nevralgii, dureri musculare, dureri reumatice articulare si periarticulare, dureri dentare, dureri menstruale), combaterea febrei, fenornenelor inflamatorii in reumatismul poliarticular acut si atenuarea inflamatiilor articulare in poliartrita reumatoida.

Descriere

Compozitie
Comprimate care contin acid acetilsalicilic 0,500 g.

Actiune terapeutica

analgezic, antiinflamator, antipiretic, antiagregant plachetar.

Mod de administrare

Per os, de preferat dupa mese sau cu un antiacid. Se recomanda sfaramarea comprimatelor inainte de administrare.
Adulti -Ca analgezic si antipiretic: 10-15 mg/kgc (300-900 mg) la 4-6 ore.
-Ca antiinflamator: 20-40 mg/kgc la 12 ore.
-Ca antiagregant plachetar: 0,5g la 2 zile.
Copii -Ca analgezic si antipiretic: 50-65 mg/kg corp /24 ore repartizate in 4-6 reprize. -Ca antiinflamator: 120-140 mg/kg corp/zi 2-3 zile apoi 100 mg/kg corp/zi urmatoarele 4-7 zile.

Indicatii

Curativ in dureri moderate (cefalee, nevralgii, mialgii, artralgii, algii postoperatorii), febra, afectiuni inflamatorii. Profilactic pentru prevenirea trombozelor arteriale si venoase.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la produs, afectiuni gastrointestinale active (gastrita, ulcer gastric sau duodenal), afectiuni grave hepatice si renale, deficit de G-6-PD, diateza hemoragica (hemofilie hipoprotrombinemie), copii mai mici de un an.

Prudenta in administrare
La persoanele cu afectiuni gastrointestinale in antecedente, in cursul ultimului trimestru de sarcina (in special ultimele 2 saptamani), la femeile care alapteaza (produsul trece in laptele matern), pre si postoperator, la copiii cu varicela sau gripa (risc de aparitie a sindromului reye).

Reactii adverse
Pot aparea tulburari: gastrointestinale (pirozis, epigastralgii), hipersensibilizare la produs (eruptii cutanate, bronhospasm), favorizeaza tendinta la hemoragii, sindrom Reye la copii cu varicela sau gripa.

Forma de prezentare

Benzi de hartie caserate cu 20 comprimate a 0,500 g.

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adaugat la lista de dorinte

Acest website foloseste module cookie.