Parasinus x 20 comprimate

X05716

GlaxoSmithKline Plc Marea Britanie

Tratamentul simptomatic al rinitei alergice si vasomotorii, acompaniata de febra si/sau cefalee, stari febrile, gripa.

Mai multe detalii

10,50 lei

Adauga la lista dorintelor

 • Compozitie
  Maleat de clorfeniramina 3 mg; clorhidrat de pseudo-efedrina 30 mg; paracetamol 500 mg.


  Actiune terapeutica
  Paracetamol sinus asociaza un antihistaminic H1 puternic (maleatul de clorfeniramina) cu un simpatomimetic cu efect decongestionant (pseudoefedrina) si cu paracetamolul, ce prezinta proprietati analgezice si antipiretice. Asocierea confera acestui medicament o actiune decongestionanta la nivelul cailor respiratorii superioare, permitand in acelasi timp si combaterea febrei si a durerii din gripa. Cele trei componente active prezinta o buna absorbtie dupa administrare orala; se metabolizeaza in ficat si se elimina pe cale renala.


  Indicatii
  Tratamentul simptomatic al rinitei alergice si vasomotorii, acompaniata de febra si/sau cefalee, stari febrile, gripa.


  Doze si mod de administrare
  Adulti: 1-2 comprimate Parasinus de 3 ori pe zi, nu se vor administra mai mult de 6 comprimate/zi si mai mult de 2 comprimate/priza. 

  Copii intre 12-15 ani: 2-3 comprimate Parasinus pe zi, nu se vor administra mai mult de 3 comprimate pe zi si mai mult de 1 comprimat pe priza.

  Comprimatele se administreaza cu o jumatate de ora inainte de masa.

  Contraindicatii
  Hipersensibilitate la una sau mai multe din componentele comprimatului; copii sub 12 ani; insuficienta hepatica grava; glaucom; retentie urinara; pacienti tratati cu IMAO in decursul ultimelor 15 zile.

  Masuri de precautie
  Se administreaza cu prudenta la pacientii avand insuficienta renala sau hepatica, se supravegheaza functia renala in caz de administrare prelungita. Nu se consuma bauturi alcoolice si nu se administreaza deprimante ale snc (in special barbiturice) pe timpul tratamentului cu Paracetamol Sinus. Prudenta la pacientii prezentand hipertrofie de prostata, hipertensiune, afectiuni cardiace, diabet, hipertiroidie. Se va administra cu atentie la bolnavii tratati cu simpatomimetice (decongestionante, anorexigene, psihostimulente amfetaminice, antihipertensive).

  Reactii adverse
  Datorate paracetamolului: rareori trombocitopenie, anemie, agranulocitoza. In cazul unui tratament indelungat se va investiga functia renala, pentru a evita aparitia eventualelor disfunctii la acest nivel. Dozele mari pot provoca necroza hepatica. Datorate clorfeniraminului: somnolenta, sedare, intoleranta digestiva, efecte atropinice (uscaciunea gurii, tulburari de acomodare, constipatie, retentie urinara). La persoanele in varsta pot aparea fenomene de excitatie centrala si confuzie mentala. Datorate pseudoefedrinei: rareori insomnie, halucinatii, retentie urinara la barbati, eruptii cutanate.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrieti o recenzie

Parasinus x 20 comprimate

Parasinus x 20 comprimate

Tratamentul simptomatic al rinitei alergice si vasomotorii, acompaniata de febra si/sau cefalee, stari febrile, gripa.