OTC
Rowachol  30 capsule

Rowachol 30 capsule

X01018
In stoc
17,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Adjuvant in tratamentul urmatoarelor de: microlitiaza biliara, colecistite si inflamatii ale cailor biliare, diskinezii biliare, sindromul post-colecistectomie.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM

Indicatii:
Adjuvant in tratamentul urmatoarelor de: microlitiaza biliara, colecistite si inflamatii ale cailor biliare, diskinezii biliare, colangita, colelitiaza, sindrom postcolecistectomie (ca medicatie adjuvanta)

Contraindicatii
Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului.
Obstructie biliara, litiaza biliara cu indicatie chirurgicala, ileus, empiem la nivelul vezicii biliare.
Copii SUD 6 ani.
Sarcina.
Alaptare.
Epilepsie.

Administrare:
Doza recomandata la adulti este de 1 capsula Rowachol de 3 - 4 ori pe zi, in cure de tratamen a caror durata depinde de recomandarea medicului, in functie de tipul afectiunii si de particularitatile fiecarui caz in parte. La copii, doza recomandata este de 1 capsula Rowachol de 1 - 2 ori pe zi, pentru a evita un eventual supradozaj.
Capsulele se administreaza cu 30 minute inainte de mese.

Compozitie:
O capsula contine a-pinen 13,6 mg, ß-pinen 3,4 mg, camfen 5 mg, cineol 2 mg, mentona 6 mg, mentol 32 mg si borneol 5 mg si excipienti: continutul capsulei: ulei de masline virgin; capsula: gelatina, glicerol 85%, p-hidroxibenzoat de etil sodic, p-hidroxibenzoat de propii sodic, cloro- filina cupro-sodica (E141).

Atentionari:
Datorita prezentei in compozitia Rowachol a unei cetone (mentona), cu proprietati neurotoxice si emenagoge administrarea medicamentului este contraindicata la pacientii cu epilepsie, in timpul sarcinii sau al perioadei de alaptare.

Datorita efectului colecistokinetic al unor componente din compozitia medicamentului (alcooli, mentona), administrarea la pacienti cu litiaza biliara poate determina aparitia unei colici biliare, sau a unor complicatii (icterul obstructiv, colangita, pancreatita) in cazul prezentei unor calculi a caror dimensiune nu permite eliminarea lor.
De aceea in special in cazul pacientilor in varsta este necesara o anamneza corecta si administrarea cu prudenta a medicamentului.

Reactii adverse:
Pot apare reactii alergice (chiar intarziate).
Reactiile adverse sunt rare si minore. Un numar mic de pacienti au prezentat eructatii si gust de menta dupa masa. Acestea pot fi reduse sau evitate prin administrarea medicamentului cu 30 de minute inainte de masa.
Un numar foarte redus de pacienti au prezentat senzatie de gura uscata si ulceratii bucale, efecte care pot fi inlaturate prin intreruperea tratamentului.

Supradozaj:
Datorita continutului in monoterpene si a prezentei mentonei in compozitia medicamentului, administrarea acestuia timp indelungat poate determina fenomene de intoxicatie cronica: nefrita, hemoragii gastrice, insuficiente hepato-renale, steatoza hepatica.
Administrarea in doze mari a cetonelor (mentona) poate determina, in functie de doza, fenomene de intoxicatie acuta ca: vertij, stare generala de rau, dezorientare, obnubilare, accese epileptiforme si tetaniforme (contractii miocloruce), greata, dispnee si tulburari psihosenzoriale, coma si deces (intr-un timp extrem de scurt la doze foarte mari), avort datorita faptului ca la aceste doze cetonele sunt neurotoxice si emenagoge.
Daca medicamentul a fost inghitit de putin timp, trebuie efectuate spalaturi gastrice. Pacientul trebuie supravegheat cu atentie si daca este necesar trebuie instituit tratament simptomatic.
Trebuie monitorizata functia cardiaca, renala si hepatica.
Studiile preclinice de toxicitate efectuate la animal au evidentiat faptul ca dozele mari de uleiuri esentiale pot provoca deprimarea sistemului nervos central, ducand la stupoare, insuficienta respiratorie, stare de excitatie si convulsii.
Iritatia digestiva poate conduce la greata, varsaturi si diaree.

Interactiuni cu alte medicamente:
Tratamentul cu ROWACHOL poate reduce efectul anticoagutentelor orale de tip acenocumarol sau warfarina. Sunt necesare precautii in cazul medicamentelor metabolizate la nivel hepatic, care au un indice terapeutic mic.

Sarcina si alaptarea:
Medicamentul este contraindicat in timpul sarcinii si alaptarii datorita proprietatilor neurotoxice, emenagoge si a efectului contracturant al mentonei.

Prezentare ambalaj:
Cutie cu un flacon de sticla bruna a 30 capsule.

Conditii de pastrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte