OTC
No-Spa 40mg x 24 comprimate

No-Spa forte 80mg x 24 comprimate

3582910067313
In stoc
38,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

 Spasme ale musculaturii netede in afectiuni cu origine biliara si ale musculaturii tractului urinar.

 

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM
Indicatii
Spasme ale musculaturii netede in afectiuni cu origine biliara: colecistolitiaza, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita.
Spasme ale musculaturii tractului urinar: nefrolitiaza, ureterolitiaza, pielita, cistita, tenesme vezicale .
Ca adjuvant: in spasme ale musculaturii netede a tractului gastrointestinal (ulcer gastric si duodenal, gastrita, enterita, colita, spasmul cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, constipatie spastica si meteorism, pancreatita); in boli ginecologice (dismenoree, anexita, dureri atroce in timpul travaliului, contractii tetanice uterine, avort iminent); in dureri de cap de origine vasculara (migrene).
Drotaverina, un derivat de isochinolina, este un agent spasmolitic ce actioneaza direct pe musculatura neteda. Actiunea antispastica se exercita prin legarea sa pe suprafata celulelor musculaturii netede si modificarea permeabilitatii si potentialului lor de membrana.
Inhibitia enzimei fosfodiesteraza, cresterea in consecinta a nivelului de AMPc si cresterea initiala a captarii calciului in celula sunt, de asemenea, implicate in mecanismul de actiune.
Efectul este mai puternic decat cel al papaverinei, absorbtia sa este mai rapida si legarea de proteinele ser ice mai mica. Avantajul sau fata de papaverina consta in faptul ca nu produce efecte adverse de tip hiperpneic dupa administrarea pe cale parenterala. Este eficienta in cazul spasmelor musculare de tip neuronal sau muscular. Efectul relaxant al drotaverinei asupra muschiului neted este independent de tipul de inervatie vegetativa; este in mod egal eficienta asupra muschilor netezi ai tractului gastrointestinal, biliar, urogenital si sistemului vascular. Datorita efectului sau vasodilatator, imbunatateste irigarea sanguina a tesuturilor.
Este legata in cantitate mica de albumina si de alfa- si beta-globulinele din plasma.
Este absorbita rapid atat dupa administrarea parenterala, cat si dupa administrarea orala.
Atinge concentratiile maxime in ser dupa 45 - 60 minute de la administrarea orala.
Drotaverina este metabolizata in ficat.
Timpul sau biologic de injumatatire este de 16 - 22 ore.
Este eliminata complet din organism dupa 72 ore, 30% prin urina si circa 50% prin fecale .
Este excretata in principal sub forma metabolitilor sai si nu poate fi identificata in urina in forma nemodificata. Traverseaza bariera placentara.
Contraindicatii
Insuficienta hepatica, renala si cardiaca severe.
Interactiuni
Levodopa (scaderea efectului antiparkinsonian, agravarea rigiditatii si a tremorului).
Mod de Administrare
Doza uzuala pentru adulti este de 40 - 240 mg zilnic .
Pentru copii intre 1 - 6 ani, doza zilnica este 40 - 120 mg, peste 6 ani, 80 - 200 mg
Precautii
Trebuie administrat cu grija in caz de hipotensiune. Medicamentul va fi administrat parenteral numai pacientilor aflati in pozitie culcata. Poate provoca tulburari gastrointestinale la pacientii suferinzi de intoleranta la lactoza (datorita continutului de lactoza al comprimatului).
Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte