Diclofenac MK Gel 1% x 45g

Diclofenac MK Gel 1% x 45g

X04031
Stoc epuizat
8,00 lei
cu TVA

Pentru afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor. Edeme postoperatorii si posttraumatice.

Descriere

Compozitie:

100 grame gel contin diclofenac sodic 1g, mentol 0,25g si excipienti: carbomer, trolamina, alcool etilic,p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apa purificata.

Indicatii:

Afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor. Edeme postoperatorii si posttraumatice.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele produsului; leziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi.

Mod de administrare:

DICLOFENAC MK GEL se administreaza extern 2-4 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate. Produsul se administreaza numai la adulti.
Pentru a realiza absorbtia gelului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.
Dupa fiecare utilizare, mainile se spala atent.

Reactii adverse:

Reactii locale: rar, apar manifestari alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat.
Reactii de hipersensibilitate:
- dermatologice;
- respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronsic indeosebi la pacientii cu hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS);
- generale: foarte rare reactii de tip anafilactic si in caz de absorbtie cutanata crescuta.

Alte reactii adverse sistemice comune AINS (de ex.: digestive si renale) pot sa apara in functie de absorbtia cutanata crescuta a substantei active, cantitatea mare de gel aplicat, suprafata larga de aplicare, prezenta leziunilor cutanate, durata lunga a tratamentului si utilizarea de pansamente ocluzive.

Precautii:

Produsul nu trebuie aplicat pe mucoase, mai ales la nivel ocular.
Aparitia unei eruptii cutanate dupa aplicare, necesita intreruperea imediata a tratamentului.
In cazul utilizarii timp indelungat, se recomanda purtarea de manusi de catre persoanele care aplica gelul.

Interactiuni:

Copii
Produsul se administreaza numai la adulti, datorita absentei studiilor de siguranta la copii.

Sarcina si alaptarea:

Produsul se administreaza in primele 5 luni de sarcina numai daca este absolut necesar; incepand din luna a 6-a, utilizarea sa este contraindicata, datorita riscului de toxicitate cardiopulmonara fetala, determinat de eventuala sa absorbtie sistemica marcata, in caz de administrare in doze mari, aplicate frecvent si timp indelungat, in cazul altor cai de administrare, antiinflamatoarele nesteroidiene se excreta in laptele matern.

Prin extrapolare si ca masura de precautie, se recomanda evitarea utilizarii DICLOFENAC MK GEL la femeile care alapteaza.

Supradozaj:

In cazul administrarii DICLOFENAC MK GEL este putin probabil sa se produca supradozaj. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat gelul trebuie spalata cu o cantitate mare de apa.

Pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj, prezentare:

Cutie cu un tub de aluminiu a 45 g gel.

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adaugat la lista de dorinte

Acest website foloseste module cookie.