Visine Classic 0,5mg/ml x 15ml picături oftalmice

Visine Classic 0,5mg/ml x 15ml picături oftalmice

3574660460810
Stoc epuizat
35,00 lei
cu TVA

Visine este un decongestionant ocular sub forma de solutie, care amelioreaza edemul si inrosirea ochilor din cadrul alergiilor oculare, iritatiile minore si conjunctivitele nespecifice sau catarale


Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM

Compozitie
Ingrediente active: fiecare ml de Visine solutie oftalmica contine: 0,5 mg clorura de tetrizolin.

Alte ingrediente: 0,1 mg/ml clorura de benzalconium; clorura de sodiu; acid boric; tetraborat de sodiu; edeteat disodic; apa distilata.

Actiune terapeutica
Tetrizolinul este un simpatomimetic care stimuleaza direct receptorii alfa-adrenergici ai sistemului nervos simpatic. Cu toate acestea efectul este nul sau foarte mic asupra receptorilor beta-adrenergici. Fiind o amina simpatomimetica, tetrizolinul poseda proprietati vasoconstrictoare si decongestive. In timp ce alte vasoconstrictoare pot produce dilatarea pupilei sau pot determina hiperemie de rebound, nu exista nici o dovada ca prin administrarea de Visine ar aparea asemenea efecte. Actiunea vasoconstrictoare si decongestiva a tetrizolinului se instaleaza in cateva minute de la aplicarea locala si dureaza 4 pana la 8 ore. Tetrizolinul practic nu se absoarbe daca este administrat local conform instructiunilor.


Indicatii
Pentru decongestionarea mucoasei si alinarea simptomatica a edemului conjunctival si hiperemiei la pacientii cu iritatii oculare, de exemplu datorita fumului, prafului, vantului, apei clorurate, luminii, cosmeticelor, lentilelor de contact, sau la pacientii cu inflamatii alergice, ca de exemplu febra de fan si hipersensibilitate la polen. Efectele benefice includ ameliorarea senzatiei de: arsura, iritatie, prurit, durere si lacrimare excesiva.


Doze si mod de administrare
Instilati 1 sau 2 picaturi in fiecare ochi afectat de doua sau trei ori pe zi, cu exceptia cazurilor in care este prescris altfel de catre medic.

Picurator: se indeparteaza dopul si se pozitioneaza orificiul in jos. Picuratorul special garanteaza aparitia picaturilor la apasarea flaconului de plastic Visine. Nu se atinge varful flaconului de nici o alta suprafata. Trebuie evitata folosirea indelungata sau supradozarea, in special la copii. Daca nu exista contraindicatii in folosirea lentilelor de contact, in pofida afectiunii oculare prezente, lentilele trebuie indepartate inainte de a instila medicamentul in ochi si se reinsereaza dupa aproximativ 15 minute.

Contraindicatii
A nu se administra la copii sub 2 ani. Visine nu trebuie administrat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare din ingrediente sau au glaucom cu unghi inchis.

Masuri de precautie
Visine ar trebui administrat numai dupa o considerare atenta de catre medic a raportului beneficiu-risc la pacientii cu afectiuni cardiovasculare (de ex. Afectiuni coronariene, hipertensiune, feocromocitom), cu tulburari metabolice (ex. hipertiroidie, diabet) si la pacientii care primesc inhibitori de mono-amino-oxidaza sau alte medicamente cu potential de a creste tensiunea arteriala. Visine trebuie folosit doar pentru iritatii oculare minore. Daca nu se obtine ameliorarea in 48 de ore, sau daca iritatia sau hiperemia persista sau se amplifica, trebuie oprita administrarea si trebuie consultat medicul. Iritatia sau hiperemia datorate unor afectiuni oftalmologice severe ca de exemplu infectie, corpi straini intraoculari sau traumatism chimic corneean necesita de asemenea consultarea medicului. Medicul trebuie consultat imediat daca apar durere oculara severa, cefalee, pierderea vederii, scotoame, hiperemierea acuta a ochilor, durere in cazul expunerii la lumina sau diplopsie.
Sarcina si alaptare: datorita posibilelor efecte adverse sistemice, administrarea in sarcina si lactatie se face doar dupa o atenta considerare de catre medic a raportului beneficiu-risc. Efecte asupra abilitatii de conducere auto sau folosirii masinilor: in rare cazuri, dupa administrarea colirului Visine, pot aparea midriaza si vedere neclara. in aceste situatii, abilitatea de a conduce autovehicule si de a opera masini poate fi afectata.
Incompatibilitati majore: trebuie evitat contactul direct cu lentilele de contact flexibile, datorita riscului de precipitare.

Reactii adverse
In cazul folosirii excesive, pot aparea intepaturi oculare, arsuri, hiperemie reactiva, vedere neclara, iritatie conjunctivala, sau rar  midriaza.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte