Feniculul este o plantă apreciată încă din Antichitate atât pentru gustul său plăcut, cât şi în medicină. Cunoscut şi folosit de către egipteni, greci, romani, arabi şi chinezi din cele mai vechi timpuri, a fost menţionat frecvent şi în cărţile medicinale din Evul Mediu.
Ingrediente: Fructele plantei Foeniculum vulgare L., fam. Apiaceae conţin ulei volatil reprezentat în principal de anetol, flavonoide, zaharuri, substanţe minerale, ceruri, stigmasterină.
Beneficii ale utilizării:
- susţine o digestie sănătoasă
- ajută la eliminarea gazelor intestinale
- contribuie la optimizarea contracţiilor musculaturii netede la nivelul tractului digestiv
- susţine secreţia sucurilor gastrointestinale
- contribuie la reducerea disconfortului respirator, a iritaţiilor gâtului, susţine eliminarea secreţiilor bronşice
- susţine alăptarea la mamele care alăptează
- contribuie la reducerea disconfortului creat de instalarea menopauzei
Atenţionări:
Nu se recomandă femeilor însărcinate.
Mamele care alăptează pot consuma acest ceai.
Contraindicaţii:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.