OTC
Modafen Răceala şi Gripă x 12...

Modafen Răceala şi Gripă x 12 comprimate filmate

8594739035300
In stoc
28,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Modafen este indicat ca tratament simptomatic cu durată scurtă în caz de infecţii acute ale tractului respirator superior.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Compozitie
- Substantele active sunt ibuprofen 200 mg si clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg;
- Celelalte componente sunt: • nucleu: lactoza monohidrat, amidon de porumb, celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu (tip C), laurilsulfat de sodiu, povidona K25, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru. • Film: hipromeloza 2910/3, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, simeticona emulsie SE4.

Indicatii

Modafen face parte din grupa medicamentelor decongestionante nazale de uz sistemic, simpatomimetice, combinatii, utilizat in ameliorarea simptomelor neplacute ale gripei si racelii, cum sunt congestia nazala si sinuzala, durerea de cap, febra, dureri musculare si articulare. Contine ibuprofen, care este eficace pentru ameliorarea durerii (medicament analgezic), inflamatiei (medicament antiinflamator) si scaderea temperaturii in caz de febra (medicament antipiretic). Cealalta substanta activa, clorhidratul de pseudoefedrina, scade edemul de la nivelul mucoaselor tractului respirator superior (medicament decongestionant).

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament in timpul sarcinii. Nu luati Modafen daca sunteti gravida sau alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Datorita reactiilor adverse pe care le poate determina (de exemplu: tulburari de vedere, ameteli), medicamentul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Adulti si adolescenti: doza initiala este de 2 comprimate filmate; ulterior, daca este cazul, 1-2 comprimate filmate la fiecare 4-6 ore pe durata simptomatologiei - de obicei, 3-5 zile. Nu trebuie depasita o doza zilnica de 6 comprimate filmate. Se recomanda administrarea comprimatelor filmate cu o cantitate mica de alimente sau cu lapte; comprimatele se inghit intregi, nemestecate. La varstnici nu este necesara o reducere specifica a dozei, cu exceptia cazurilor in care functia renala sau hepatica sunt afectate. in cazul unor tulburari hepatice sau renale doza trebuie adaptata in mod individual. Daca simptomele se agraveaza sau persista mai mult de 3 zile este necesara reevaluarea diagnosticului si tratamentului.

Contraindicatii
Nu utilizati Modafen - daca sunteti alergic (hipersensibil) la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene, clorhidrat de pseudoefedrina sau la oricare dintre celelalte componente ale Modafen,
- daca ati avut crize de bronhospasm (senzatie de constrictie toracica, respiratie suieratoare si scurtata), rinita sau urticarie la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene,
- daca aveti sau ati avut ulcer gastric si duodenal, hemoragii gastro-intestinale, colita ulceroasa (doua sau mai multe episoade distincte de ulceratie sau sangerare),
- daca aveti sau ati avut accident vascular cerebral,
- daca aveti insuficienta cardiaca severa (capacitate de pompare scazuta),
- daca aveti tensiune arteriala crescuta sau necontrolata terapeutic,
- daca aveti angina pectorala (durere toracica),
- daca aveti o crestere a activitatii glandei tiroide,
- daca aveti diabet zaharat,
- daca aveti feocromocitom,
- daca aveti epilepsie,
- daca aveti o forma de glaucom cu unghi inchis,
- daca aveti hiperplazie de prostata,
- daca aveti insuficienta renala severa,
- daca aveti insuficienta hepatica severa,
- daca aveti lupus eritematos diseminat,
- daca luati unele antidepresive (denumite antidepresive triciclice si inhibitori de monooaminoxidaza),
- daca aveti varsta sub 12 ani,
- daca sunteti gravida sau alaptati.

Reactii adverse
Ca toate medicamentele, Modafen poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Medicamente precum Modafen se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Urmatoarele reactii adverse au fost observate in timpul administrarii de ibuprofen: Tulburari gastro-intestinale: dureri abdominale, greata, varsaturi, tulburari de tranzit intestinal si dispepsie (digestie dificila). Foarte rar, pot sa apara ulcer activ si hemoragii gastro-intestinale.
Tulburari ale sistemului imunitar
Reactiile adverse ale pseudoefedrinei includ: dispepsie (digestie dificila), tulburari gastro-intestinale, hemoragii, greata, varsaturi, diaree, polidipsie (sete excesiva), reactii alergice, hipersudoratie, dureri de cap, ameteli, palpitatii, tahicardie (batai cardiace anormal de rapide), aritmii (ritm cardiac anormal), crize hipertensive, crize de glaucom cu unghi inchis, stari de neliniste, insomnie, probleme urinare (urinare dureroasa si dificila pana la imposibilitatea de a urina) in special in caz de afectiuni uretro-prostatice preexistente.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte