Prospan picaturi orale 20ml

Prospan picaturi orale 20ml

4104480700033
In stoc
40,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Tratament simptomatic al afectiunilor inflamatorii bronsice cronice; inflamatii acute ale tractului respirator insotite de tuse.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Compozitie/1ml;extract uscat din Hederae folium(frunze de iedera) in etanol 30%(w/w) 5-7,5:1,20mg si excipienti:apa purificata,zaharina sodica,etanol 96%,ulei volatil de fenicul,ulei volatil de chimen,ulei volatil de menta.

Indicatii terapeutice: tratament simptomatic al afectiunilor inflamatorii bronsice cronice;inflamatii acute ale tractului respirator insotite de tuse.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la substanta activa,la Hederae folium sau la oricare dintre excipientii medicamentului.La pacienti la care este strict interzisa administrarea chiar si a unor cantitati minime de etanol(de exemplu dupa un tratament de dezintoxicare),este contraindicata administrarea de Prospan picaturi orale solutie.La copii cu varsta sub 1 an nu se administreaza Prospan picaturi orale solutie.La copii cu varsta sub 3 ani nu se administreaza Prospan picaturi orale solutie sub forma de aerosoli.
Precautii
Prospan picaturi orale solutie contine etanol,47% v/v.In cazul persistentei simptomelor sau aparitiei respiratiilor scurte,a febrei sau a expectoratiei purulente sau sangvinolente,pacientul trebuie sa se adreseze de urgenta medicului.
Atentionari speciale
Sarcina si alaptare:deoarece nu sunt disponibile informatii despre siguranta administrarii in timpul sarcinii si alaptarii ,medicamentul se va administra numai dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal,la recomandarea medicului.
Mod de administrare
Adulti si copii peste 10 ani:doza recomandata este de 24 de picaturi orale solutie de 3 ori pe zi(corespunzand la 50,4mg de extract uscat de Hedera folium)frunza de iedera;
Copii intre 4 si 10 ani:doza recomandata este de 16 picaturi orale solutie de 3 ori pe zi(corespunzand la 33,6 mg de extract uscat din Hedera folium(frunza de iedera);
Copii intre 1 si 4 ani:doza recomandata este de 12 picaturi orale solutie de 3 ori pe zi corespunzand la 25,2mg de extract din Hedera folium(frunza de iedera).
Picaturile se administreaza inainte de mese.La copii se recomanda administrarea picaturilor cu sucuri de fructe.
Tratament inhalator
Un efect terapeutic benefic poate fi obtinut prin inhalarea picaturilor sub forma de aerosoli,utilizandu-se orice aparat nebulizator.Pentru  a evita eventualele iritatii datorita continutului de etanol, solutia poate fi diluata cu apa in proportie de 1:2 cand se foloseste sub forma inhalatorie. Daca nu exista alte recomandari,doza recomandata este de 20-25 picaturi de cateva ori pe zi.Datorita prezentei uleiului volatil de menta ca excipient,tratamentul sub forma de aerosoli este contraindicat la copii sub 3 ani sau la copii cu antecedente de convulsii (febrile sau nonfebrile).
Durata tratamentului este functie de natura si gravitatea afectiunii clinice;trataementul trebuie efectuat cel putin o saptamana,chiar si in cazul inflamatiilor minore ale tractului respirator.Se recomanda ca tratamentul sa fie continuat 2-3 zile dupa disparitia simptomelor .
Supradozaj
Ingestia unor cantitati mai mari decat de 3 ori doza zilnica recomandata) pot produce stari de greata, voma si diaree.In acest caz trebuie ca pacientul sa se adreseze medicului. Se recomanda tratament simptomatic.
Reactii adverse
La persoane hipersensibile,pot apare foarte rar tulburari gastro intestinale.Foarte rar pot apare reactii alergice cutanate.
 

 

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte