Dacia Plant Salvie tinctura x 50 ml

Dacia Plant Salvie tinctura x 50 ml

6421930200393
Stoc epuizat
8,00 lei
cu TVA

Antimicrobian, antiinflamator si antireumatic.


Descriere

Tinctura de salvie este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Salvia officinalis.
Salvia face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust cultivat, originar din zona mediteraneana. Denumirea stiintifica a plantei Salvia provine din verbul latin "salvare" care inseamna a salva. In antichitate era considerata un panaceu universal, avand peste 60 de indicatii mentionate in textele istorice, cele mai cunoscute fiind utilizarile sale ca remediu pentru: tratarea muscaturilor de serpi, cresterea fertilitatii la femei, reducerea transpiratiei la bolnavii de tuberculoza, scaderea secretiei lactate la lauze etc. 

Contribuie la:

INTERN:
- functionarea normala a sistemului digestiv, prin:
- stimularea producerii si eliminarii de bila
- reducerea spasmelor gastro- intestinale si balonarii
- functionarea normala a sistemului hormonal feminin
- reducerea starilor neplacute care apar la menopauza
- functionarea in conditii optime a memoriei
- reducerea surmenajului psihic si intelectual
- functionarea normala a aparatului respirator
- reducerea transpiratiei abundente
EXTERN:
- reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii
- mentinerea sanatatii cavitatii bucale
- reducerea riscului de sangerare
- reducerea transpiratiei abundente

Ingrediente:

Apa purificata, alcool etilic 40% vol., salvie (Salvia officinalis), parti aeriene, 27%.
Raport planta/alcool etilic - 1:3,7
Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

Administrare:

INTERN:
Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Copii 7-14 ani: cate 10-30 picaturi de tinctura diluate in 100ml apa (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.
EXTERN:
- pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii si a riscului de sangerare se fac badijonari locale cu tinctura sau cu solutia diluata (obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa), in functie de sensibilitatea pielii;
- pentru mentinerea sanatatii cavitatii bucale se clateste gura cu solutia diluata, obtinuta prin adaugarea a 1-2 lingurite de tinctura la 100ml de apa (1/2 de pahar);
- pentru reducerea transpiratiei abundente se fac spalaturi locale cu solutia diluata, obtinuta prin adaugarea a 1-2 lingurite de tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar).

Contraindicatii si precautii:

Din cauza continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica si ciroza hepatica. Hipertensiune arteriala, epilepsie, sarcina, alaptare, alergie la salvie, tratamente care nu permit consumul de alcool.Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

Detalii ale produsului

Recenzii (0)

Nu sunt recenzii

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adaugat la lista de dorinte