Mucosolvan 30mg/5ml x 100ml Mărește

Mucosolvan Sirop 30mg/5ml x 100ml

A000713

In tratamentul afectiunilor bronsice acute sau cronice.

More details

Produsele conțin TVA.
Pentru comenzi mai mari de 250 RON livrarea este gratuită!
Comandă telefonic:
0746 156 833 / 0332 102 582

16,50 lei (inclusiv TVA)

Informații

Mucosolvan este indicat ca secretolitic in tratamentul afectiunilor bronsice acute si episoadelor de acutizare ale bronhopneumopatiei sau ale altor afectiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secretie anormala de mucus si afectare a transportului mucusului.

Compozitie:
Substanţa activă este clorhidrat de ambroxol. 5 ml sirop (o linguriţă dozatoare) conţin clorhidrat de ambroxol 15mg.
Celelalte componente sunt: acid benzoic, hidroxietilceluloză, acesulfam potasic, sorbitol soluţie (necristalizabil), glicerol 85%, aromă de capsuni PHL-132 200, aromă de vanilie - 201 629, apă purificată.

Contraindicatii:Nu utilizati Mucosolvan dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Precautii::

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Mucosolvan
- Dacă aţi avut reacţii de hipersensibilitate foarte severe la nivelul pielii (sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell).
Sindromul Stevens-Johnson este o boală în care apare febră foarte mare şi erupţie pe piele şi la nivelul mucoaselor cu formare de vezicule.
Sindromul ameninţător de viaţă Lyell este cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse. Semnele acestuia sunt reprezentate de o erupţie pe piele, acoperită de vezicule, cu caracter sever, asemănătoare unei arsuri.

Sarcina si alaptarea:

Nu există date suficiente privind utilizarea ambroxolului la femeile gravide. Acest lucru este valabil până la 28 de săptămâni de sarcină. În studiile experimentale la animal, ambroxolul nu a prezentat efecte teratogene. Mucosolvan trebuie utilizat în timpul sarcinii numai la recomandarea strictă a medicului.
La animale, ambroxolul se excretă în lapte. Deoarece nu există experienţă corespunzătoare la om până în prezent, Mucosolvan trebuie utilizat în timpul alăptării numai la recomandarea strictă a medicului.

Doze si mod de administrare:
O linguriţă dozatoare conţine 5 ml sirop (30 mg clorhidrat de ambroxol).
Adulţi şi adolescenţi: doza recomandată este de 5 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml (1 linguriţadozatoare) de 3 ori pe zi în primele 2-3 zile, ulterior 5 ml siropMucosolvan 30 mg/5 ml (1 linguriţa dozatoare) de 2 ori pe zi.
Pentru adulţi, la nevoie dozele pot fi crescute până la 60 mg clorhidrat de ambroxol (20 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml) de două ori pe zi.

Pentru copii este disponibil şi se recomandă utilizarea Mucosolvan Junior 15 mg/ml, sirop.
Mucosolvan trebuie administrat în timpul meselor.
Mucosolvan nu trebuie utilizat mai mult de 4 - 5 zile fără recomandarea medicului.

Forma de prezentare: 
Mucosolvan se prezintă sub formă de lichid uşor vâscos, limpede până la aproape limpede, incolor până la aproape incolor, cu miros aromat de capsuni.
Este disponibil în cutii cu un flacon din sticlă brună a 100 ml sirop şi o măsură dozatoare gradată la 1,25, 2,5 şi 5 ml.

30 alte produse în aceeași categorie: