LITHOREN x 30 plicuri

LITHOREN x 30 plicuri

5213003130062
In stoc
64,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Tratamentul celor mai frecvente tulburari metabolice care predispun la calculi renali.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Indicatii terapeutice

Lithoren® poate fi utilizat in tratamentul unora dintre cele mai frecvente tulburari metabolice care predispun la calculi renali:

 • concentratie scazuta de citrat in urina (hipocitraturie), deoarece contine citrati.
 • concentratie crescuta de oxalat in urina (hiperoxalurie), deoarece contine piridoxina.
 • concentratie crescuta de calciu in urina (hipercalciurie), deoarece citratii sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a forma complexe de calciu in urina.
 • concentratie scazuta de magneziu in urina (hipomagneziuria), deoarece contine magneziu.

Ca alcalinizant urinar, Lithoren® poate fi utilizat in normalizarea pH-ului urinei, in cazuri de aciditate urinara crescuta. Aciditatea urinara este des intalnita la pacientii cu calculi de acid uric. De asemenea, incapacitatea rinichilor de a acidifica urina este o caracteristica des intalnita la pacientii cu acidoza tubulara renala.

Potrivit studiilor clinice, s-a demonstrat ca Lithoren®:

 • Mentine ph-ul urinar in limitele normale (6.2 – 6.8);
 • Imbunatateste eficacitatea litotritiei (determina o eliminare rapida nedureroasa a fragmentelor ramase in urma procedurii de spargere a calculilor renali);
 • Previne recidiva litiazei, prin mentinererea ph-ului urinar intre valorile 6.2 – 6.8 (identificarea ph-ului cu ajutorul benzilor indicator din interiorul cutiei);
 • Dizolva calculii de dimensiuni mici si elimina microlitiaza renala (nisip la nivelul rinichilor) sau vezicala (nisip in vezica urinara).

Doze si mod de administrare

 • Inainte de litotritie: 1 plic/zi seara, o luna de zile;
 • Dupa litotritie: 2 plicuri/zi, dimineata si seara, pe toata durata sedintelor de ESWL, minim 3 luni de zile;
 • In preventia recidivelor: 1 plic/zi seara, cu verificarea pH-ului urinar, minim 3 luni de zile, de 2 ori pe an;
 • In dizolvarea calculilor si a microlitiazei: 2 plicuri/zi, dimineata si seara, cu verificarea pH-ului urinar, minim 3 luni de zile.

Sau potrivit cu schema de tratament indicata de medicul specialist.

Nu se recomanda depasirea dozei zilnice recomandate.

Instructiuni de utilizare

Continutul fiecarui plic se dizolva in 150 ml de apa. Solutia rezultata este limpede, de culoare portocalie, cu o aroma placuta de portocale. Pastrata la frigider (2-8ºC), solutia este stabila timp de cel putin 24 de ore.

In  compozitia Lithoren® se regaseste sucraloza, un indulcitor care permite si pacientilor diabetici sa utilizeze acest produs.

Este important sa se monitorizeze nivelul pH-ului urinar cu ajutorul benzilor indicator din interiroul cutiei. In acest fel, pentru a reduce la minimum formarea calculilor urinari, trebuie mentinut un nivel optim al pH-ului urinar. Procedura de utillizare a benzilor este una simpla: banda de pH din cutia Lithoren® prezinta 2 indicatori (locul de indicare a valorilor pH-ului urinar) cu intervale de 0,25; pH-ul trebuie evaluat de 2 ori pe zi – dimineata pe a 2 a mictiune, si seara (cu cel putin 3 ore dupa cina sau dupa consumul de lichide).

Compozitie

Citrat tribazic de potasiu 2703 mg, Citrat tribazic de magneziu 376 mg, Piridoxina 25 mg.

Nu contine sodiu, comparativ cu alte produse destinate afectiunilor renale (sodiu fiind contraindicat la pacientii formatori de calculi renali).

Ambalaj

Lithoren® se prezinta sub forma unei cutii cu 30 de plicuri pulbere,impreuna cu 14 benzi indicatoare de pH si o diagrama de culoare pentru interpretarea valorilor pH-ului urinar.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte