Mentionat de savantii antici Theophrast si Dioscoride în lucrarile lor, în mod traditional chimionul se utilizeaza pentru restabilirea bunei functionari a aparatului digestiv.
Sustine functia excretorie a rinichilor. Ajuta la mentinerea unei functii urnare normale.Ajuta la mentinerea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor. Coada calului este o planta larg folosita in medicina populara romaneasca, fiind apreciata in principal pentru proprietatile sale diuretice, dar si pentru calmarea durerilor cauzate de reumatism si...
Plantele din compozitia acestui ceai au atat proprietati calmante, sedative, cat si stomahice, antidiareice, antispastice si carminative (ajuta eliminarea gazelor intestinale) prin uleiuri esentiale, hipericina, iridoide si tanini. Astfel stimuleaza digestia, favorizand normalizarea tranzitului intestinal si eliminarea durerilor colicative si a flatulentei.
Contribuie la confortul femeilor aflate la menopauza, la funcţionarea normală a tractului intestinal, favorizează moderarea funcţiei sudorifice si susţine integritatea mucoase bucale.
Ajuta la mentinerea sanatatii aparatului gastrointestinal. Sustine functionarea normala a ficatului. Contribuie la o relaxare optima si mentinerea bunei dispozitii.