Condiții pentru returnarea produselor parafarmaceutice cumparate

 

Conform OG 34/2014
"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului".

 

Cumparatorul are dreptul ca, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor comandate si platite prin site, sa notifice in scris sau prin email SC CASA DAMAJ SRL asupra deciziei sale de a renunta la produsele comandate, fara obligativitatea invocarii unui motiv anume. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului iar produsele returnate trebuie sa nu aibe semne vizibile de folosinta. Rambursarea fondurilor se face in 14 zile de la primirea returului, prin aceeasi metoda folosita la plata (mandat postal pentru plata la livrare , rambursare pe card pentru plata prin card si OP pentru plata prin aceeasi metoda). Suma inapoiata include NUMAI PRETUL PRODUSELOR PARAFARMACEUTICE RETURNATE, fara taxele de transport.

Cumparatorul nu poate returna produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid - hrana bebelusi (lapte, piureuri, sucuri,etc.), produse de igiena intima si produse care vin in contact cu mucoasele (de exemplu: pompe san, protectii mameloane, irigatoare, biberoane, suzete, tetine, canute bebe, jucarii dentitie, lenjerie intima, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, etc.) daca acestea din urma au fost desigilate.

Atentie! Conditiile de retur se refera la achizitia online a produselor parafarmaceutice. Medicamentele nu pot fi returnate!

Daca in cursul inspectiei vizuale se constata eventuale defecte ce vor fi reclamate, clientul este obligat sa nu utilizeze produsul in scopul in care a fost achizitionat, acesta urmand a fi returnat in ambalajul original impreuna cu factura fiscala si toate celelalte documente (manual utilizare, garantie). Este obligatorie returnarea facturii fiscale. Returnarea contravalorii se realizeaza dupa indeplinirea tuturor procedurilor legale.  

Produsele ce urmeaza a fi returnate trebuie sa nu fie purtate, folosite, uzate si trebuie sa fie returnate cu ambalajul intact/nedeteriorat. Nu vom rambursa valoarea  produselor pe care ni le trimiteti daca sunt deteriorate din cauza ambalarii necorespunzatoare. Este recomandata folosirea unei cutii de protectie pentru a preveni deteriorarea în timpul transportului.

Comenzile ridicate de la sediile noastre nu intra sub incidenta legii comertului electronic (Legea nr. 365) si astfel nu se pot returna (se considera ca au fost acceptate intrucat pot fi vizualizate, verificate)!

 Pentru a va exercita dreptul de retragere va rugam sa completati formularul de retragere. Acesta este un model si nu este obligatoriu. 

Garantii

Toate produsele  care sunt sub incidenta garantiei comerciale legale si comercializate de către site-ul nostru beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Nu se poate invoca garanția în condițiile utilizării improprii sau incorecte a produsului sau daca a fost deteriorat cu obiecte contondente.

Garanția produselor achiziționate de pe farmaciasilva.ro este asigurată de către furnizorii noștri sau de către centrul de service autorizat al producătorului, dupa caz.

Acolo unde este cazul, produsele vor fi expediate împreună cu următoarele documente : certificatele de garanție aferente, manualele de utilizare furnizate de către producător sau de către importator. Trebuie să ne notificați prin email [email protected] sau la numarul de telefon 0746 156 833, absența oricăruia dintre aceste documente în termen de 48h de la recepționarea produselor, în caz contrar toate acestea considerându-se furnizate.

FARMACIA SILVA face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din prezentările de pe site. Rareori acestea pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ și poate conține accesorii neincluse în pachetul standard, culoarea poate fi diferită, unele specificații pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conține erori de operare

Atunci când la recepționarea returului se constată faptul că produsul prezintă urme de folosință ce pot cauza diminuarea valorii, produsul este trimis furnizorului spre verificare pentru a constata dacă a fost manipulat corespunzător, iar valoarea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit. Diminuarea valorii produsului returnat în funcție de deteriorarea acestuia poate fi făcută până la 90% din valoarea inițială.

In cazul in care un produs pe care l-ati achizionat de la noi prezinta defectiuni in timpul garantiei comerciale va rugam sa ne informati despre aceasta situatie la adresa de email [email protected] In urma primirii informarii dumneavoastra noi va vom contacta pentru a stabili modul de remediere a situatiei reclamate.

 

Produs adaugat la lista de dorinte