Ingrediente:
Echinacea (Echinaceae herba), măceşe (Cynosbati fructus), fructe de soc (Sambuci fructus), şovârv (Origani herba), urzică vie (Urticae herba) , frunze de pătlagină (Plantaginis folium), scorţişoară (Cinnamomi cortex), fructe de cătină (Hippophae fructus), rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma).
Mod de aministrare:
Copii între 1 – 4 ani: 1/2 -1 cană cu ceai pe zi.
Copii între 5 – 12 ani: 2 căni cu ceai pe zi.
Copii de peste 12 ani şi adulţi: 3 – 4 căni cu ceai pe zi.
Ceaiul se bea între mese.
Durata unei cure este de 3 săptămâni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună, sau la nevoie.
Preparare: Peste o linguriţă amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu este indicat copiilor sub 1 an. Nu este indicat în boli autoimune. Nu se administrează timp de o lună după vaccinare. Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare: Da, poate fi consumat în perioada de sarcină şi alăptare.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.
Asocieri recomandate: Ceaiul se poate asocia cu unul dintre produsele:-Echinacea şi propolis-F170, comprimate
-Vitamina C naturală-F164, comprimate
-Vitamina C 200-F152, comprimate
-Imunitate cu 7 ciuperci-F163, capsule
-Imunitate Respirator și Digestiv-F160
-Imunitate-F147, sirop.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Adoptaţi un regim alimentar bogat în vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) şi minerale (fier, zinc) care stimulează mecanismele de apărare ale organismului. Acestea se regăsesc în fructele proaspete (citrice, cătină, mere, fructe de pădure, kiwi, căpşuni, caise), în legumele de culoare roşie, portocalie, galbenă şi verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapă roşie, usturoi, etc.) consumate crude, sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte). Sunt bogate în aveste vitamine şi minerale şi cerealele integrale, ciupercile, seminţele neprăjite, uleiurile vegetale presate la rece. Sunt utile şi iaurtul sau chefirul doerece conţin lactobacili care ajută refacerea florei intestinale şi a imunităţii, precum şi produsele apicole: polen, propolis, păstură, lăptişor de matcă.
Este bine să reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de săruri minerale şi vitamine, alimente procesate şi conservate, dulciuri şi produse de patiserie, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere), îndulcitori artificiali, consumul de băuturi carbogazoase, alcool, tutun, cafea.
Pentru o imunitate bună a organismului încercaţi să menţineţi un program de viaţă cât mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizaţi zilnic exerciţii fizice, ieşiţi în natură cât mai des posibil.