Efferalgan 1000mg x 8 comprimate...

Efferalgan 1000mg x 8 comprimate efervescente

3585552164150
In stoc
16,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Esle indicat in tratamentul durerilor si/sau starilor febrile, ca dureri de cap, stari gripale, dureri dentare, dureri musculare, dureri menstruale.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Indicatii: Acest medicament contine paracetamol.
Esle indicat in tratamentul durerilor si/sau starilor febrile, ca dureri de cap, stari gripale, dureri dentare, dureri musculare, dureri menstruale.
Acest medicament este recomandat strict adultilor si copiilor cu greutate peste 13 kg (cu varsta mai mare de 2 ani).
Pentru copiii cu greutate sub 13 kg sunt disponibile alte forme de prezentare ale paracetamolului.
Consultati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Contraindicatii: Acest medicament NU SE UTILIZEAZA in urmatoarele situatii:
- hipersensibilitate la paracetamol sau la oricare dintre excipientii produsului:
- insuficienta hepatocelulara;
- intoleranta la fructoza (datorita continutului in sorbitol).

DACA AVETI NEDUMERIRI, CONSULTATI MEDICUL DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTUL.

Administrare: CUM SE FOLOSESTE ACEST MEDICAMENT?
Acest medicamenl este recomandat strict adultilor si copiilor cu greutate peste 13 kg (cu varsta mai mare de 2 ani).

Copii:
Dozarea paracetamolului depinde de greutatea copilului: relatia varsta greutate este orientativa. Daca nu cunoasteti greutatea copilului, trebuia sa-l cantariti pentru a-i putea administra doza potrivita.
Paracetamolul este disponibil in mai multe concentratii si, in consecinta, tratamentul poate ti adaptat in functie de greutatea fiecarui copil. Doza zilnica recomandata de paracetamol este de aproximativ 60 mg/kg si zi, divizati an 4-6 prize, de exemplu aproximativ 15 mg/kg la fiecare 6 ore sau 10 mg/kg la fiecare 4 ore.

Doza uzuala este:
Pentru copii cu greutate intre 13-20 kg (cu varsta intre 2-7 ani): doza este de 1/2 comprimat efervescent Efferalgan 500 o data; daca este necesar, doza se repeta dupa un interval de 6 ore, fara a se depasi 4 jumatati de comprimat efervescent pe zi.
Pentru copii cu greutate intre 21-25 kg (cu varsta intre 6-10 ani): doza este de 1/2 comprimat efervescent Efferalgan 500 a data; daca este necesar, doza se repeta dupa un interval de 4 ore, fara a se depasi 6 jumatati de comprimat efervescent pe zi.
Pentru copii cu greutate intre 26-40 kg (cu varsta intre 8-13 ani): doza este de 1 comprimat efervescent Efferalgan 500 o data; daca este necesar, doza se repeta dupa un interval de 6 ore, fara a se depasi 4 comprimate efervescente pe zi.
Pentru copii cu greutate intre 41-50 kg (cu varsta intre 12-15 ani): doza este de 1 comprimat efervescent Efferalgan 500 o data; daca este necesar doza se repeta dupa un interval de 4 ore, fara a se depasi 6 comprimate efervescente pe zi.
Adultii si copii cu greutate peste 50 kg (cu varsta peste 15 ani): Doza uzuala este de 1-2 comprimate efervescente Efferalgan 500 (in functie de intensitatea durerii) o data; daca este necesar, doza se repeta dupa un interval de cel putin 4 ore. In general, nu este necesar sase depaseasca 3 g paracetamol pe zi (6 comprimate efervescente). Totusi, in cazul unor dureri foarte intense, doza totala poate fi crescuta pana la 4 g paracetamol pe zi (6 comprimate efervescente), intre administrari trebuie sa existe un interval de cel putin 4 ore.
In cazul bolilor renale grave (insuficienta renala severa), intervalul dintre administrari Irebuie sa fie de cel putin 8 ore. iar doza zilnica nu trehuie sa depaseasca 6 comprimate efervescente (3 g paracetamol).

DACA AVETI NEDUMERIRI, CONSULTATI MEDICUL DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTUL.

Efferalgan 500 comprimate efervescente se administreaza pe cale orala.
Comprimatul efervescent sa dizolva oomplet intr-un pahar cu apa.
Daca temperatura copilului depaseste 38,5ºC, urmatoarele etape vor imbunatati eficacitatea acestui medicament:
- dezbracati copilul
- dati copilului sa bea lichide
- nu lasati copilul intr-un loc foarte cald
- daca este necesar, imbaiati, copolul in apa cu o temperatura cu 2ºC mai scazuta decat temperatura copilului.

FRECVENTA SI MOMENTUL ADMINISTRARII ACESTUI MEDICAMENT:
Respectarea intervalului de administrare evita fluctuatiile intensitatii durerii sau febrei.
La copii, trebuie sa existe un interval regulat intre administrari, atat ziua cat si noaptea, preferabil de 6 ore (cel putin de 4 ore).

La adulti, trebuie sa existe un interval de cei putin 4 ore intre administrari.
in cazul bolilor renale grave (insuficienta renala severa), intervalul intre administrari trebuie sa fie de cel putin 8 ore.

Compozitie: Un comprimat efervescent contine paracetamol 500 mg si excipienti: acid citric anhidru, carbonat de sodiu anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, sorbilol, zaharina sodica, docusat sodic, povidona, benzoatde sodiu, apa purificata.

Precautii: Daca durerea persista mai mult de 5 zile sau febra mai mult de 3 zile sau daca medicamentul nu este eficient sau daca apar alte simptome, nu continuati tratamentul fara a consulta medicul dumneavoastra.
In cazul bolilor hepatice sau renale severe, trebuie sa consultati medicul dumneavoastra inainte de a lua paracetamol.
Acest medicament contine 412,4 mg sodiu pentru un comprimat, ceea ce trebuie luat in calcul la persoanele care urmeaza diete stricte, cu continui redus in sare.

DACA AVETI NEDUMERIRI, CONSULTATI MEDICUL DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTUL.

Atentionari: Consultati imediat medicul in caz de supradozaj sau administrare accidentala a unei doze excesiv de mare.
Acest medicament contine paracetamol. Si alte medicamente contin aceasta substanta. Nu combinati astfel de medicamente, pentru a nu depasi doza zilnica recomandata.

Reactii adverse: CA TOATE MEDICAMENTELE, ACEST PRODUS POATE DETERMINA LA ANUMITE PERSOANE, EFECTE ADVERSE DE INTENSITATE MAI MARE SAU MAI MICA

In cazuri rare pat sa apara reactii alergice sau eruptii la nivelul pielii. Daca acestea apar, intrerupeti imediat tratamentul si informati medicul.
In cazuri foarte rare, au fost observate modificari ale rezultatelor testelor de laborator, care au necesitat analize repetate ale sangelui: de ex. nivele anormale ale unor elemente figurate din sange (plachete), care duc la hemoragii nazale sau la nivelul mucoaselor. Daca acestea apar consultati medicul.

INFORMATI MEDICUL DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTUL DACA APAR EFECTE ADVERSE, CHiAR DACA NU SUNT MENTIONATE IN ACEST PROSPECT.

Supradozaj: CE TREBUIE LUAT IN CONSIDERARE IN CAZ DE SUPRADOZAJ?

Informati imediat medicul in caz de supradozaj accidental sau voluntar.

Interactiuni cu alte medicamente: Daca medicul dumneavoastra va prescrie o dozare a acidului uric in sange sau a nivelului de zahar, trebuie sa-l informati ca utilizati acest medicament.

PENTRU A EVITA INTERACTIUNILE INTRE DIFERITE MEDICAMENTE, iNFORMATI INTOTDEAUNA MEDICUL DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTUL DESPRE MEDICAMENTELE PE CARE LE UTILIZATI, INCLUSIV CELE CUMPARATE FARA PRESCRIPTIE MEDICALA.

Sarcina si alaptarea: In conditii normale de utilizare, paracetamolul se poale utiliza in timpul sarcinii sau al perioadei de alaptare.

CA O REGULA GENERALA, ESTE RECOMANDAT CA INTOTDEAUNA SA CONSULTATI MEDICUL DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTUL INAINTE DE  UTILIZAREA ORICARUI MEDICAMENT IN TIMPUL SARCINII SAU AL PERIOADEI DE ALAPTARE.

Prezentare ambalaj: Cutie cu 4 blistere a cate 4 comprimate efervescente.

Conditii de pastrare: A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte