Aspenter 75mg 28 comprimate

X01118

Terapia Ranbaxy Romania

Aspenter actioneaza prin prevenirea formarii cheagurilor de sange

Mai multe detalii

14,00 lei

Adauga la lista dorintelor

 • Compozitie
  Un comprimat filmat gastro-rezistent contine acid acetilsalicilic 75 mg si excipienti: nucleu – celuloza microcristalina (Avicel PH 101), amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu si film – talc, copolimer de acid metacrilic tip C, trietilcitrat, simeticona emulsie.

  Indicatii

  Profilaxia recidivei infarctului miocardic
  Tratamentul infarctului miocardic acut
  Tratamentul anginei pectorale instabile
  Pentru mentinerea revascularizarii dupa angioplastie si bypass coronarian
  Profilaxia accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii si a infarctului cerebral.

  Comprimatele care contin doze mici de acid acetilsalicilic nu sunt potrivite pentru folosirea in scop analgezic, antipiretic si antiinflamator (aceste actiuni apar la doze mai mari).

  Contraindicatii

  - Alergie la acidul acetilsalicilic sau la alte componente ale produsului
  - Intoleranta la antiinflamatoriile nesteroidiene
  - Diateze hemoragice
  - Ulcer gastric sau duodenal in evolutie.

  Reactii adverse
  Au fost semnalate sangerari diverse – hematemeza, melena, hemoragii digestive oculte (eventual cu anemie feripriva), epistaxis, gingivoragii, purpura. Riscul hemoragic chirurgical este crescut.
  Favorizarea hemoragiilor se mentine timp de 4-8 zile dupa oprirea administrarii acidului acetilsalicilic.
  Fenomenele de iritatie gastrica sunt rare daca tratamentul se face corect. Au fost raportate cazuri de activare a ulcerului gastro-duodenal. Sunt posibile reactii alergice, manifestate indeosebi prin urticarie, edeme, rareori astm sau reactii anafilactice. Au fost semnalate reactii de tip anafilactoid la pacienti idiosincrazici.

  Doze si mod de administrare
  Doza recomandata pentru profilaxia si tratamentul accidentelor coronariene este de un comprimat (75mg) de 1-4 ori pe zi. In infarctul miocardic acut administrarea se va face imediat dupa debutul simptomelor.
  Pentru profilaxia accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii si infarctului cerebral se recomanda cate un comprimat de 1-2 ori pe zi. Comprimatele se inghit nesfaramate, cu o canlitate suficienta de apa, de preferinta dupa mese.

  Precautii
  Folosirea acidului acetilsalicilic impune prudenta in urmatoarele situatii clinice:
  - pacienti cu teren alergic; in caz de astm bronsic si alte brohopneumopatii obstructive cronice, alergie la polen, rinita alergica, polipi nazali, reactii alergice la alte medicamente, tratamentul se face sub supraveghere medicala
  - episoade de ulcer gastro-duodenal activ in antecedente
  - afectiuni cu risc hemoragic, menometroragii
  - insuficienta cardiaca necompensata
  - deficit congenital de glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza

  Sarcina si alaptarea
  Studii epidemiologice la femeia insarcinata nu au evidential efecte teratogene si fetotoxice in conditiile administrarii in primele 2 trimestre de sarcina, dar experienta este limitata pentru utilizarea cronica de doze mari. Folosirea in ultimul trimestru de sarcina a fost asociata cu toxicitate cardio-pulmonara si renala la fat, inchiderea precoce a canalului arterial, intarzierea si prelungirea travaliului (pentru dozele mari de acid acetilsalicilic) si cresterea frecventei accidentelor hemoragice (inclusiv pentru dozele mici).

  In primele doua trimestre de sarcina se poate administra acid acetilsalicilic, dar numai la indicatia medicului; se recomanda evitarea tratamentului cronic cu doze > 150 mg pe zi. In ultimul trimestru de sarcina acidul acetilsalicilic este contraindicat (cu exceptia utilizarii punctuale pentru anumite indicatii cardiologice si obstetricale foarte limitate).

  Deoarece acidul acetilsalicilic trece in lapte, folosirea in timpul alaptarii trebuie evitata, sau alaptarea se intrerupe, in functie de raportul risc/beneficiu.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrieti o recenzie

Aspenter 75mg 28 comprimate

Aspenter 75mg 28 comprimate

Aspenter actioneaza prin prevenirea formarii cheagurilor de sange