OTC
Clafen 50mg/gram gel 45 g Antibiotice SA

Clafen 50mg/gram gel 45 g Antibiotice SA

5944736007399
In stoc
18,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor;

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM

Indicatii:

Clafen contine ca substanta activa diclofenac care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.

Este utilizat in tratamentul local simptomatic la adulti pentru reducerea durerii si inflamatiei:

- musculare sau osteoarticulare de origine reumatica;
- in cazul edemelor postoperatorii si posttraumatice (de exemplu entorse);
- musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, muschilor, ligamentelor etc.).

Mod de adminstrare:

Clafen este destinat administrarii pe piele.

Adulti

Clafen se administreaza de 3 - 4 ori pe zi la nivelul zonei afectate. Doza administrata la fiecare aplicare variaza in functie de suprafata zonei afectate, fiind de aproximativ 2 - 4 gel (corespunzator la aproximativ 5 - 10 cm gel).

Dupa fiecare aplicare, spalati atent mainile.

Cu exceptia unor cazuri strict recomandate, in cazul traumatismelor de tesuturi moi sau reumatismului abarticular, gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile, iar in cazul durerilor din artrite, pe o perioada mai mare de 28 zile.

Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea manifestarilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic care va reevalua tratamentul.

Copii si adolescenti

Clafen nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti, datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Clafen

In cazul administrarii Clafen, este putin probabil sa apara supradozaj. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat crema trebuie spalata cu o cantitate mare de apa. In cazul ingestiei accidentale a unei cantitati de crema, cantitatea de diclofenac poate fi suficienta pentru a aparea manifestarile unui supradozaj (de exemplu 100 g crema contin 1000 mg diclofenac sodic); adresati-va imediat medicului dumneavoastra, sau departamentului de primire urgente al celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa utilizati Clafen

Daca ati uitat sa aplicati o doza, aplicati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Clafen

Clafen se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Contraindicatii:

Nu utilizati Clafen

-daca sunteti alergic (hipersensibil) la diclofenac sodic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

-daca aveti leziuni cutanate, cum sunt: dermatoze umede, eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi;

-daca ati avut crize de astm bronsic, urticarie sau rinita alergica la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene;

-daca sunteti in ultimele 4 luni de sarcina

Precautii:

Aveti grija deosebita cand utilizati Clafen

-nu aplicati Clafen la nivelul mucoaselor, mai ales la nivel ocular; nu aplicati Clafen la nivelul unor zone cu leziuni sau plagi ale pielii.

-daca apare o eruptie pe piele dupa aplicarea diclofenacului, intrerupeti imediat tratamentul;

-nu aplicati Clafen la nivelul unor suprafete intinse de piele si timp indelungat deoarece nu poate fi exclusa aparitia reactiilor adverse generale, cunoscute in cazul formelor orale de diclofenac.

-daca utilizati Clafen timp indelungat: trebuie sa purtati manusi cand aplicati gelul

Nu aplicati Clafen sub pansament ocluziv.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea impreuna cu alte AINS, inclusiv cu diclofenac, poate creste riscul aparitiei reactiilor adve

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Sarcina si alaptarea:

In primele 5 luni de sarcina puteti sa utilizati Clafen numai la recomandarea medicului, daca este absolut necesar. Incepand din luna a 6-a, nu utilizati Clafen.

Reactii adverse posibile

Frecvente: eruptii trecatoare pe piele, eczema, roseata, dermatita (inclusiv dermatita de contact); Rare: dermatita buloasa, manifestari alergice pe piele cu mancarime sau roseata localizata; Foarte rare: eruptii trecatoare pe piele insotite de basici cu puroi, reactii alergice pe piele, crize de astm bronsic in special la pacientii cu alergie la antiinflamatoare nesteroidiene, umflare a fetei, limbii, laringelui, reactii de tip anafilactic, reactii de fotosensibilitate.

Alte reactii adverse generale frecvente la antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu: digestive si renale) pot sa apara in caz de absorbtie crescuta a diclofenacului sodic prin piele, in urmatoarele situatii: cantitate mare de crema aplicata, suprafata larga de aplicare, prezenta a unor leziuni pe piele, durata lunga a tratamentului si utilizare de pansamente ocluzive. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie

Substanta activa este diclofenacul sodic. Un gram gel contine diclofenac sodic 50 mg.

Celelalte componente sunt: dietilenglicol monoetil eter, etanol, propilen glicol,hipromeloza, alcool benzilic, apa purificata.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte