Cal-D-Vita x 60 cpr.masticabile

Cal-D-Vita x 10 cpr. efervescente

5948912000099
In stoc
24,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Este folosit pentru prevenirea si tratamentul osteoporozei

Descriere

Compozitie:

Substantele active sunt calciu 600 mg sub forma de carbonat de calciu 1500 mg si colecalciferol (conţine şi a-tocoferol, gelatină din peşte, grăsimi alimentare şi amidon de porumb; la cantitatea declarată se aplică supradozarea de 10%) 400 U.I. (Vitamina D3) sub forma de concentrat de colecalciferol pulbere 8 mg. Excipienţi: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, sorbitol, aroma de portocale PERMASEAL 10401-71 (conţine aromă lichidă concentrată adsorbită pe suport de maltodextrină şi gumă arabică), acid fumaric, clorura de sodiu, P-caroten 1% CWS (E160 a - colorantul conţine şi şi a-tocoferol, ascorbat de sodiu, grăsimi alimentare, gumă arabică, zahăr, dextrină.), betanina (E162) (din sfecla rosie), aspartam, acesulfam de potasiu, macrogol 6000, esteri ai acizilor grasi cu zaharul.

Indicatii terapeutice:

Cal-D-Vita este folosit:

- pentru prevenirea si tratamentul osteoporozei, afectiune in care oasele devin fragile si tind sa se fractureze usor. Femeile, varstnicii, fumatorii si consumatorii de alcool in cantitati mari sunt cei mai expusi la osteoporoza.
- ca supliment in cazul unei nevoi crescute de calciu si vitamina D, ca de altfel si in prevenirea deficientelor (cure de slabire, vindecarea fracturilor).

Contraindicatii:

Cal-D-Vita nu trebuie folosit in urmatoarele cazuri:
- hipersensibilitate la oricare dintre constituenti;
- in cazul prezentei excesive de calciu in sange si urina;
- litiaza calcica;
- imobilizare pe termen lung insotita de hipercalciurie si/sau hipercalcemie;
- fenilcetonurie (datorita prezentei aspartamului care este metabolizat in fenilalanina);
- intoleranta la fructoza (datorita prezentei sorbitolului).

Sarcina si alaptarea:

Supradozajul colecalciferolului trebuie evitat în timpul sarcinii:
- la animale, supradozajul de vitamina D in impul gestatiei s-a dovedit a avea efect teratogenic.
- supradozajul de vitamina D trebuie evitat la femeile gravide deoarece la acestea, hipercalcemia prelungită poate avea urmatoarele efecte asupra copilului: retard fizic si mental, stenoza aortica supravalvulara sau retinopatie. S-au raportat, insa, mai multe cazuri in care femeile gravide tratate cu doze mari de vitamina D, datorita faptului ca sufereau de hipoparatiroidism, au dat nastere la copii fara malformatii.
- se recomandă evitarea administrării acestui produs la femei, în timpul alăptării.

Doze si mod de administrare:

Doza recomandată este de 1-2 comprimate efervescente Cal-D- Vita pe zi. În cazul unei doze zilnice de 2 comprimate, acestea se administrează în două prize dimineaţa şi seara. Comprimatul se dizolva intr-un pahar cu apa umplut pe jumatate. Se administreaza pe cale orală, numai adultilor.

Prezentare:

Cutie cu un tub a 10 comprimate efervescente .

 

Detalii ale produsului

Recenzii (0)

Nu sunt recenzii

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adaugat la lista de dorinte