OTC
Orofar 1mg x 24

Orofar 1mg x 24

5949040102389

Infectii orofaringiene (dezinfectant si analgezic local): faringite, laringite, stomatite, ulceratii, gingivite. Adjuvant in tonsilite.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM

Indicatii:

Infectii orofaringiene (dezinfectant si analgezic local): faringite, laringite, stomatite, ulceratii, gingivite. Adjuvant in tonsilite.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la compusi cuaternari de amoniu sau lidocaina.

Precautii:

Nu se recomanda copiilor sub 4 ani.
Sarcina si alaptare: Nu s-au constatat reactii adverse in studiile pe animale, insa datele umane lipsesc. Astfel, se recomanda evitarea folosirii Orofarului in timpul sarcinii si in special al primului trimestru. Datorita absentei datelor in legatura cu eliminarea substantelor active prin laptele matern, se recomanda sa nu se foloseasca Orofarul in perioada de alaptare.
Interactiuni medicamentoase: Ca orice compus cuaternar de amoniu, eficienta clorurii de benzoxon continuta de Orofar poate diminua in prezenta agentilor tensioactivi (de exemplu, pasta de dinti).
Supradozare: Ingestia accidentala a unei cantitati mari de Orofar poate produce greata si varsaturi, ca orice compus cuaternar de amoniu. Laptele sau albusul de ou batut in apa trebuie administrat imediat. Alcoolul potenteaza absorbtia, motiv pentru care trebuie evitat. Concentratia lidocainei in Orofar este mult prea mica pentru a produce supradozare.
Alte remarci: Tabletele trebuie protejate de caldura si umiditate.

Reactii adverse:

Pot aparea uneori iritatii locale usoare tranzitorii. Reactiile alergice cutanate sunt rare. La folosirea Orofarului pe o perioada de peste 2 saptamani poate aparea colorarea bruna tranzitorie a limbii si/sau dintilor.

Compozitie:

1 tableta contine: Principiu activ: Clorura de benzoxon 1 mg, lidocaina clorhidrat 1 mg. Excipienti: Sorbitol 1 g, zaharina, aromatizanti. O tableta contine 1 g sorbitol ca indulcitor, corespunzand la aproximativ 17 kJ (4 kcal) si are gust de portocale. (Pentru diabetici): 10 tablete sunt echivalente unei ratii de fructe.

Actiune:

Clorura de benzoxon are activitate bactericida in vitro asupra bacteriilor grampozitive si, intr-o mai mica masura, asupra celor gramnegative. De asemenea, are proprietati antifungice si antivirale prin actiune pe membrana virusurilor (influenza, parainfluenza si herpes hominis). Structura cationica ii confera clorurii de benzoxon activitate de suprafata si penetratie bune. Studiile clinice releva eficacitatea Orofarului in tratamentul durerilor de gat si al gingivitei (prin capacitatea sa de inhibare a formarii placii dentare). Lidocaina este un anestezic local care diminueaza durerea si inflamatia faringiana. Administrarea Orofarului nu creste riscul incidentei cariei dentare.
Farmacocinetica: Clorura de benzoxon are actiune exclusiv locala, doar 1% din doza administrata se absoarbe si se elimina prin urina. Concentratia plasmatica este, practic, nedetectabila. Studiile arata ca peste 95% din doza se elimina prin fecale, neexistand, astfel, nici un fel de acumulare. Lidocaina se absoarbe prin mucoasa bucala, trece prin pasajul hepatic unde este rapid metabolizata. Biodisponibilitatea lidocainei este de aproximativ 35%, iar eliminarea acesteia se face predominant prin urina, intr-o proportie de mai putin de 10% sub forma nemodificata.

Mod de administrare:

Tablete: Infectii usoare: 1 tableta la 2-3 ore. Infectii acute: 1 tableta la 1-2 ore. Se lasa tableta sa se dizolve lent in gura. Se recomanda a nu se depasi 10 tablete pe zi. Copii: Orofar se poate administra copiilor peste 4 ani, insa in doze mai mici, fara a depasi doza zilnica maxima de 6 tablete.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte