Fibre pulbere Dacia Plant 480g

Dacia Plant Fibre pulbere 480g

A004426

Un produs original unic prin conţinutul său de peste 80% fibre vegetale obţinute din principalele surse naturale: cereale, fructe şi legume, precum şi din seminţele de in şi de psyllium

Descriere

FIBRE este un produs original unic prin conţinutul său de peste 80% fibre vegetale obţinute din principalele surse naturale: cereale, fructe şi legume, precum şi din seminţele de in şi de psyllium. Prin conţinutul său ridicat în celuloză, hemiceluloză, mucilagii şi pectine, produsul FIBRE acţionează eficient pe două direcţii principale:
1. normalizarea activităţii intestinale
2. reglarea ponderală – produsul FIBRE prezintă un aport caloric redus şi, în acelaşi timp, creează o stare de saţietate care determină reducerea cantităţii de alimente consumate. Slăbirea se poate produce astfel mult mai uşor, fără disconfortul creat de apetitul mare nesatisfăcut.

Fibrele alimentare sunt polizaharide de natură vegetală care intră în compoziţia cerealelor, legumelor, fructelor şi seminţelor, ele putând fi clasificate în: fibre vegetale solubile (cele care se dizolvă în apă) şi fibre vegetale insolubile (cele care nu se dizolvă). Fibrele vegetale nu sunt digerate în tractul digestiv, dar au un rol extrem de important, intervenind în procesul de digestie prin reglarea peristaltismului şi a tranzitului intestinal. Din păcate, alimentaţia modernă este în marea majoritate a cazurilor dezechilibrată, fiind prea săracă în fibre şi bogată în produse de origine animală (carne, lactate, ouă), ceea ce determină, pe termen lung, perturbarea semnificativă a stării de sănătate.

Câteva dintre fenomenele corelate cu lipsa fibrelor din alimentaţie sunt:

  • - apariţia constipaţiei şi a efectelor nefaste ale acesteia (dezvoltarea florei de putrefacţie şi apariţia fenomenelor de autointoxicare, disfuncţii severe la nivelul colonului, stări de oboseală, hemoroizi, diverticuloze, tumori ale colonului, etc.); fibrele (mai ales cele insolubile) cresc capacitatea de retenţie a apei în colon şi ajută mecanic la eliminarea naturală a bolului fecal, creând masa de substanţă necesară deplasării acestuia către evacuare.
  • - îngrăşarea şi obezitatea: prezenţa fibrelor în alimentaţie împiedică absorbţia grăsimilor şi a colesterolului, scăzând glicemia postprandială prin reducerea absorbţiei zahărului în sânge. Ele reduc, de asemenea, apetitul, creând o stare de saţietate,  fără nici un fel de aport caloric.
  • - afecţiunile cardiovasculare: o alimentaţie săracă în fibre şi bogată în grăsimi conduce la creşterea nivelului de  colesterol şi a incidenţei afecţiunilor cardiovasculare.

Pentru evitarea acestor consecinţe se recomandă o alimentaţie bogată în fibre vegetale, cum ar fi: cereale şi făină integrală din cereale (grâu, orz, ovăz etc.), legume (fasole, mazăre, varză, linte, morcovi etc.), fructe (mere, nuci, caise, prune, citrice, ananas, smochine), seminţe (in, psyllium). Aportul de fibre - adesea insuficient – din alimentaţia curentă poate fi completat, cu efecte foarte bune, prin folosirea suplimentului, 100% natural, FIBRE.

Contribuie la

- reducerea apetitului alimentar excesiv şi instalarea stării de saţietate, putând fi administrat ca adjuvant în curele de slăbire,
- reducerea absorbţiei glucidelor, colesterolului şi trigliceridelor din intestin,
- eliminarea toxinelor din intestin,
- accelerarea tranzitului intestinal,
- reechilibrarea florei intestinale.

Precautii

Produsul scade absorbţia intestinală a medicamentelor orale, motiv pentru care se recomandă administrarea medicamentelor cu o oră înainte de ingerarea sa.
Se recomandă realizarea unei pauze de minim 2 săptămâni după perioade mai lungi de administrare zilnică a produsului (2-3 luni). Fibrele consumate excesiv pe perioade lungi de timp, fără pauză, pot reduce absorbţia unor microelemente necesare organismului.

REACŢII ADVERSE:
produsul este în general bine tolerat, rareori putând să apară tulburări gastrointestinale manifestate prin: disconfort abdominal, balonare, indigestie sau constipaţie.

Contraindicatii

Obstrucţie intestinală, dificultăţi de înghiţire, intervenţii chirurgicale recente pe intestin, sarcină, alăptare, copii sub 12 ani, alergie la oricare dintre componentele produsului.

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist

Acest website foloseste module cookie.