Coacăzul negru (Ribes nigrum) este un arbust de 1-2 m înălţime, cultivat de aproximativ 400 de ani în Europa, mai ales în regiunea Mării Baltice.
Cercetări recente de biochimie vegetală şi citologie au dus la descoperirea faptului că, mugurii vegetali constituie un remediu terapeutic foarte valoros, datorită compoziţiei bogate în fitohormoni, enzime, aminoacizi şi minerale, substanţe care conferă proprietăţi specifice ţesuturilor embrionare vegetale şi mugurilor, acestea având capacitatea de regenerare şi reglare a funcţiilor vitale ale celulelor, putând astfel corecta dezechilibrele energetice şi hormonale care apar la nivelul ţesuturilor şi organelor.
Mugurii de coacăz negru prezintă organotropism (acţiune ţintită pe un anumit organ) asupra glandei corticosuprarenale, având rol de reglare şi de corectare a dezechilibrelor energetice şi hormonale care apar la acest nivel. În plus, mugurii de coacăz negru stimulează procesele de drenare şi eliminare a compuşilor toxici sau reziduali din organism, fiind cunoscuţi pentru proprietăţile cortizonice naturale, lipsite de toxicitate şi efecte adverse.
Utilizarea mugurilor de coacăz negru este specifică gemoterapiei, care se bazează pe folosirea ţesuturilor embrionare ale plantelor (muguri, mladite, radicele), prezentând avantajul administrării de produse naturale, lipsite de toxicitate şi efecte adverse.
Actiuni:
Stimulează glandele corticosuprarenale, determinând creşterea secreţiei de corticosteroizi (acţiune cortizon-like, antiinflamatoare şi antialergică), diuretic, antiseptic urinar
Indicatii:
Se utilizează ca adjuvant în insuficienţă corticosuprarenală (boala Addison), sindroame alergice acute şi cronice, rinite şi conjunctivite alergice, astm bronşic, bronşite alergice, urticarie, dermatite alergice, boli autoimune, boli dermatologice cronice, reumatism cronic degenerativ (spondiloze, artroze), poliartrită reumatoidă, stări inflamatorii cronice (respiratorii, digestive, renale, tegumentare, oftalmologice etc).
Contraindicatii:
Hipercorticism, sindrom Cushing, diabet zaharat, hipertensiune arterială severă, alergie la mugurii de coacăz negru
Observatii:
Tratamentul poate fi asociat cu plante specifice afecţiunilor vizate. În afecţiunile cronice, cu recomandarea medicului, poate substitui treptat tratamentul cu corticosteroizi de sinteză.
Mod de administrare:
Adulţi: câte 1 cpr. de 4 ori pe zi, înainte de mese (sau la nevoie câte 2cpr. de 4 ori pe zi, pe perioade scurte de 7-10 zile). În situaţii de urgenţă, se pot lua 3 cpr. odată, după care se poate trece la modul de administrare obişnuit.
Copii între 14 şi 18 ani: câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Copii între 7 şi 14 ani: câte ½ cpr. de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Copii sub 7 ani: numai cu recomandarea medicului.
Comprimatele masticabile se sug sau se plasează sublingual, cu 30min. înainte de mese - See more at: http://www.leacul.ro/produse-naturale/suplimente-remedii/capsule/coacaz-negru-60cpr-dacia-plant-17769.html#sthash.3lCusmFf.dpuf
PlantExtrakt Gemoderivat din muguri de COACĂZ NEGRU 1 x 50ml
5944739000076
In stoc
31,50 lei
cu TVA
Livrat in 1-4 zile.
Stimulează glandele corticosuprarenale, determinând creşterea secreţiei de corticosteroizi (acţiune cortizon-like, antiinflamatoare şi antialergică), diuretic, antiseptic urinar
Descriere
Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.