Vitamina D3 2500 UI 30 capsule moi...

Vitamina D3 2500 UI 30 capsule moi Balkan Pharmaceuticals

4840982011412
Stoc epuizat
28,00 lei
cu TVA


Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Balkan Pharmaceuticals Vitamina D3 30 caps conține vitamina D3 (colecalciferol) – o vitamină esențială liposolubilă, necesară funcționării aproape a tuturor organelor și sistemelor corpului uman. Este bine absorbită în tractul gastrointestinal datorită formării în mediul intestinului subțire a compușilor micelari.

Vitamina D contribuie la:

 • absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului;
 • menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge;
 • menținerea sănătății sistemului osos;
 • menținerea funcției normale a sistemului muscular;
 • menținerea sănătății dinților;
 • funcționarea normală a sistemului imunitar;
 • procesul de diviziune celulară.
Vitamina D joacă un rol cheie în:

Sistemul osos. Participă la reglarea metabolismului fosfo-calciс: ajută la absorbția calciului în intestin, menține nivelurile necesare de calciu și fosfor în sânge și activează metabolismul osos. Ajută la asigurarea rezistenței oaselor și a dinților, reduce riscul osteomalaciei.

Sistemul muscular. Ajută la menținerea forței musculare și a conductibilițății neuromusculare, reducând astfel riscul de căderi și fracturi.

Sistemul imunitar. Contribuie la activarea unei funcții imune sănătoase, influențând pozitiv atât imunitatea înnăscută, cât și cea dobândită. Lansează sinteza propriilor peptide antimicrobiene în organism: catalicidină și defensină. Contribuie la reducerea riscului de apariție a răcelii. Are un efect regulator asupra creșterii, dezvoltării și reînnoirii celulelor. Deficitul vitaminei D în organism duce la o scădere a apărării imune a organismului.

Sistemul nervos. Are un efect pozitiv asupra activității sistemului nervos, incluzând sfera psiho-emoțională și funcțiile cognitive: dispoziție, memorie, atenție, performanță, tonus general al organismului, deoarece este implicată în producția de neurotransmițători, substanțe biologic active, prin intermediul cărora se transmit impulsurile nervoase între celulele nervoase.

 

Cauzele carenței de vitamina D la majoritatea populației sunt atât aportul insuficient cu alimentele, cât și un nivel redus al sintezei acesteia în piele (insolație scăzută).

Problemele de sănătate asociate cu deficitul de vitamina D:

 • principala manifestare a deficitului de vitamina D la adulți este osteomalacia;
 • la vârstnici deficitul de vitamina D este în primul rând asociat cu slăbiciune musculară și fragilitate osoasă crescută.

S-a stabilit o legătură între aportul de vitamina D din alimente și contribuția acesteia la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Mod de utilizare

Câte 1-2 capsule pe zi sau la indicația medicului, preferabil în timpul mesei.

ATENȚIONĂRI

 • Produsul este un aliment dietetic destinat scopurilor medicale speciale și nu înlocuiește o alimentaţie diversificată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos.
 • Produsul trebuie utilizat sub supraveghere medicală.
 • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
 • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
 • A se păstra la loc protejat de lumină și la temperaturi ce nu depășesc 25 °С.
 • Contraindicat persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului. În cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, administrarea se face numai la recomandarea specialistului.
 • Utilizarea produsului nu este recomandată persoanelor cu vârsta sub 18 ani.
 • A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul: a se vedea data înscrisă pe blister și capacul cutiei.
Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte