OTC
Rowatinex x 10 ml picaturi orale

Rowatinex x 10 ml picaturi orale

X00501
In stoc
24,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Profilaxia şi tratamentul litiazei urinare. Adjuvant în tratamentul infecţiilor urinare uşoare-moderate şi nefropatiilor.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM
Compozitie:
100 g picaturi orale, solutie contin alfa-pinen 24,8 g, beta-pinen 6,2 g, camfen 15 g, cineol 3 g, fencona 4 g, borneol 10 g, anetol 4 g, si excipienti: ulei de masline.
Indicatii:
Profilaxia si tratamentul litiazei urinare.
Adjuvant in tratamentul infectiilor urinare usoare-moderate si nefropatiilor.
 
Contraindicatii:
Colica renala severa, anurie, infectii grave ale tractului urinar, litiaza urinara care necesita tratament chirurgical.
Mod de administrare:
Adulti
Doza uzuala este de 3-5 picaturi orale, solutie Rowatinex de 4-5 ori pe zi, cu 30 minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.
La recomandarea medicului, in timpurperioadelor foarte dureroase, indeosebi daca apar dureri colicative, se administreaza o doza de 20-30 picaturi orale, solutie Rowatinex, care la nevoie se poate repeta dupa 15-20 minute sau se administreaza pana la 40 picaturi orale, solutie Rowatinex in doza unica.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani
Doza uzuala este de 1-2 picaturi orale, solutie Rowatinex de 3-4 ori pe zi, cu 30 minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.
Reactii adverse:
Ocazional, au fost raportate tulburari gastrice usoaie si tranzitorii. Rar, au fost semnalate varsaturi. S-au raportat doua cazuri usoare de intoleranta medicamentoasa.
Pot sa apara reactii alergice, chiar intarziate.
Precautii:
Deoarece capsulele contin Sunset yellow FCF (E110) pot sa apara reactii alergice.
Datorita continutului in esteri de p-hidroxibenzoat ai capsulei, Rowatinex capsule poate provoca reactii alergice (chiar intarziate).
Interactiuni:
Trebuie avute in vedere precautii la pacientii tratati cu anticoagulante sau alte medi- camente metabolizate la nivel hepatic care au un indice terapeutic mic.
Atentionari speciale:
La pacienaii cu colica renala se recomanda supravegherea medicala a tratamentului.

Capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Rowatinex nu influenteaza capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Sarcina si alaptarea:
Desi nu s-au raportat efecte teratogene, Rowatinex nu trebuie administrat in primul trimestru de sarcina. Deoarece nu sunt disponibile informatii suficiente, Rowatinex nu trebuie administrat femeilor care alapteaza.
Supradozaj:
In caz de supradozaj pot sa apara iritatie gastrica cu greata, varsaturi si diaree.
Daca medicamentul a fost inghitit de putin timp, se va efectua lavaj gastric. Pacientul trebuie supravegheat cu atentie si, daca este necesar, se va institui tratament simptomatic. Trebuie monitorizate functiile cardiaca, respiratorie, renala si hepatica.
Studiile toxicologice la animale au evidentiat faptul ca dozele mari de uleiuri esentiale pot provoca deprimarea sistemului nervos central cu stare de stupoare si insuficienta respiratorie sau stimularea sistemului nervos central pana la stare de excitatie si convulsii.
Pastrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
 
Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte