Loprid 2 mg x 20 comprimate Helcor

Loprid 2 mg x 20 comprimate Helcor

In stoc
7,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Se utilizeaza pentru tratamentul unui episod acut de diaree.

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Compoziţie
Un comprimat conţine clorhidrat de loperamidă 2 mg, excipienţi q.s.

Grupa farmacoterapeutică: Clorhidrat de loperamidă

Indicaţii terapeutice
Tratamentul simptomatic al diareei acute şi acutizărilor diareei cronice la adulţi şi adolescenţi cu
vârsta peste 12 ani.
Loprid se utilizează pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree.
În caz de diaree, Loprid face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente  

Contraindicaţii
Hipersensibilitate la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre excipienţi.
Copii cu vârsta sub12 ani (datorită formei farmaceutice şi concentraţiei).
Loperamida nu trebuie utilizată ca tratament de bază:
- la pacienţii cu dizenterie acută, caracterizată prin scaune cu sânge şi febră mare;
- la pacienţii cu rectocolită ulceroasă acută;
- la pacienţii cu enterocolită bacteriană determinată de microorganisme agresive, incluzând Salmonella, Shigella şi Campylobacter,
- la pacienţii cu colită pseudomembranoasă asociată cu administrarea antibioticelor cu spectru larg.
În general, loperamida nu trebuie administrată în cazul în care trebuie evitată inhibarea peristaltismului, datorită posibilului risc de complicaţii semnificative, incluzând: ileus, megacolon şi megacolon toxic. Administrarea loperamidei trebuie întreruptă prompt dacă apar: constipaţie, distensie abdominală sau ileus.

Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare
Tratamentul diareii cu loperamidă este numai simptomatic. Ori de câte ori poate fi determinată etiologia de bază, trebuie administrat tratamentul specific, dacă este adecvat (sau când este indicat).
Tratamentul cu loperamidă poate fi însoţit, dacă este necesar, de rehidratare. Necesarul de lichide, precum şi calea de administrare (orală, intravenoasă) trebuie stabilite în funcţie de gravitatea diareii, vârsta şi starea clinică a pacientului.
În cazul diareii acute, dacă nu se observă nici o ameliorare în 48 ore de la începerea tratamentului, trebuie întreruptă administrarea loperamidei şi se va reevalua schema de tratament.
În cazul pacienţilor cu SIDA trataţi cu loperamidă pentru diaree, tratamentul trebuie întrerupt la apariţia primelor semne de distensie abdominală. La pacienţii cu SIDA cărora li se administrează clorhidrat de loperamidă s-au raportat cazuri izolate de colită de etiologie infecţioasă şi megacolon toxic, determinat de bacterii şi virusuri.
Cu toate că nu sunt disponibile date farmacocinetice la pacienţii cu insuficienţă hepatică, loperamida trebuie administrată cu precauţie la aceşti pacienţi, datorită unei metabolizări reduse la primul pasaj. Pacienţii cu insuficienţă hepatică trebuie strict monitorizaţi pentru a observa apariţia semnelor de toxicitate la nivelul SNC.
Deoarece medicamentul este metabolizat în cea mai mare parte şi metaboliţii sau medicamentul nemetabolizat sunt excretaţi în fecale, nu este necesară ajustarea dozelor la pacienţii cu tulburări renale.
Loprid conţine lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Doze şi mod de administrare
Adulţi
Doza iniţială recomandată este de 4 mg clorhidrat de loperamidă (2 comprimate Loprid), urmată de 2 mg clorhidrat de loperamidă (1 comprimat Loprid) după fiecare scaun diareic. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 16 mg clorhidrat de loperamidă (8 comprimate Loprid).
Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani
Doza iniţială recomandată este de 2 mg clorhidrat de loperamidă (1 comprimat Loprid), urmată de 2 mg clorhidrat de loperamidă (1 comprimat Loprid) după fiecare scaun diareic. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 6 mg clorhidrat de loperamidă (3 comprimate Loprid).
Pacienţi vârstnici
Nu este necesară ajustarea dozei la vârstnici.
Copii cu vârsta sub12 ani
La copii cu vârsta sub 12 ani se recomandă forme farmaceutice şi concentraţii adecvate vârstei.
Pacienţi cu insuficienţă renală
Nu este necesară o ajustare a dozelor pentru pacienţii cu funcţie renală afectată.
Pacienţi cu insuficienţă hepatică
Cu toate că nu sunt disponibile date farmacocinetice la pacienţii cu insuficienţă hepatică, loperamida trebuie administrată cu precauţie la aceşti pacienţi, datorită metabolizării reduse la primul pasaj hepatic.

Mod de administrare
Comprimatele se administrează oral şi se înghit întregi, cu un pahar cu apă.

Reacţii adverse
Ca toate medicamentele, Loprid poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Loprid este de obicei bine tolerat şi este puţin probabil să apară reacţii adverse, dacă este administrat conform recomandărilor medicului.
Pot să apară: constipaţie şi balonare, precum şi dificultate de a urina.
În timpul utilizării Loprid au fost raportate cazuri izolate de reacţii alergice şi, în unele cazuri, reacţii severe de hipersensibilizare, incluzând şoc anafilactic, reacţii anafilactoide, edem angioneurotic şi erupţii buloase, incluzând sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf şi necroliză epidermică toxică, erupţietrecătoare pe piele, urticarie şi mâncărimi.
Dacă aveţi aceste manifestări, opriţi tratamentul cu Loprid şi, dacă aceste reacţii sunt severe, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Următoarele simptome pot să apară uneori, dar acestea pot fi datorate chiar episodului diareic: disconfort sau durere abdominală, greaţă şi vărsături, oboseală, ameţeli şi somnolenţă, uscăciunea gurii şi flatulenţă.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Supradozaj
Simptome
În caz de supradozaj (inclusiv supradozaj relativ datorită unei afectări hepatice) pot să apară: simptome neurologice (stupor, tulburări de coordonare, somnolenţă, mioză, hipertonie musculară şi deprimare respiratorie), retenţie de urină şi ileus. Copiii pot fi mult mai susceptibili decât adulţii la efectele asupra SNC.

Tratament
Tratamentul supradozajului constă în administrarea antidotului, naloxonă. Deoarece durata de acţiune a loperamidei este mai mare decât cea a naloxonei, este indicată administrarea repetată a antidotului, iar pacienţii vor fi supravegheaţi timp de cel puţin 48 ore, pentru a observa din timp semnele unei eventuale deprimări a sistemului nervos central.

Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25 0C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj
Cutie cu 2 blistere din PVC/aluminiu a câte 10 comprimate.

Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte