OTC
Humagrip Raceala si Gripa 16 comprimate

Humagrip Raceala si Gripa 16 comprimate

3546895049443
In stoc
35,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Tratamentul simptomatic de scurta durata al starilor gripale insotite de cefalee si/sau febra si senzatia de "nas infundat"

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Prospect: Link ANM
Compozitie
1 comprimat de zi contine: paracetamol 500 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 60 mg si excipienti:celuloza microcristalina,amidon pregelatinizat,croscarmeloza sodica,stearat de magneziu,povidona K30.
1 capsula seara la culcare  contine: paracetamol 500 mg, maleat de clorfeniramina 4 mg si excipienti:talc,laurilsulfat de sodiu,dioxid de siliciu coloidal anhidru,croscarmeloza sodica,eritrozina(E127),indigotina(E132),dioxid de       titan(E171),gelatina.
Substanta activa: carbocisteinum.
Indicatii terapeutice: tratamentul simptomatic de scurta durata al starilor gripale insotite de cefalee si/sau febra si senzatia de "nas infundat". Se recomanda numai adultilor si copiilor peste varsta de 15 ani.
Contraindicatii
Copii sub 15 ani.
Hipersensibilitate la una dintre componentele produsului.
Risc de glaucom cu unghi inchis.
Risc de retentie urinara in afectiunile uretro-prostatice.
Hipertensiune arteriala severa sau hipertensiune arteriala slab controlata prin tratament.
Insuficienta coronariana severa.
Asocierea cu IMAO neselctive(iproniazida).
Ascocierea cu medicamente vasoconstrictoare ca de exemplu bromocriptina,pergolida,lisurida,cabergolina,ergotamina,dihidroergotamina si alte medicamente pentru usurarea congestiei nazale,indiferent ca cestea se administreaza oral sau nazal(fenilpropanolamina,fenilefrina,efedrina).Asocierea cu metilfenidat.Convulsii in antecedente.Alaptare.In general nu se recomanda administrarea la femei gravide.
Precautii
Absenta unei ameliorari sau agrvarea simptomatologiei dupa 4 zile de tratament,aparitia unei reactii alergice,a tahicardiei,palpitatiilor,hipertensiunii arteriale,aritmiilor,a greturilor sau a unor semne neurologice impun intreruperea tratamentului si solicitarea unui control medical.
Paracetamolul si metabolitii sai sunt excretati in special in urina si de aceea,in insuficienta renala severa,intervalul dintre prize trebuie sa fie marit la 8 ore.

Daca se administreaza si alte medicamente trebuie verificat continutul lor in paracetamol pentru a evita supradozajul.

La adulti si copii cu greutatea peste 50 kg,doza totala de paracetamol nu trebuie sa depaseasca 3 g pe zi.Pseudoefedrina este un a-simpatomimetic cu actiune vasoconstrictoare,motiv pentru care Humagrip se administreaza cu prudenta in hipertiroidie,hipertensiune arteriala,afectiuni cardiace,psihoze sau diabet zaharat.In interventiile chirurgicale programate se va intrerupe tratamentul cu cateva zile inainte,datorita riscului aparitiei puseelor hipertensive si a aritmiilor cardiace intraoperator,in cazul in care se face anestezia cu un compus volatil halogenat.Se evita asocierea cu alte simpatomimetice.

Datorita continutului in pseudoefedrina au fost descrise tulburari neurologice ca de exemplu halucinatii,convulsii,tulburari de comportament,agitatie si insomnie,mai frecvent la copii,dupa administrarea de medicamente vasoconstrictoare si in particular,in timpul episoadelor febrile sau in supradozaj.Datorita clorfeniraminei se recomanda in timpul tratamentului evitarea consumului de alcool ,de medicamente continand alcool si de sedative.Ingestia de alcool poate afecta vigilenta in cazul conducatorilor auto sau al celor care manipuleaza diferite utilaje.In tratamentul asociat cu IMAO selective(toloxona,moclobemid0,deoarece nu exista date disponibile si nu a putut fi evaluata existenta unei inetractiuni a acestora cu a-simpatomimetice vasoconstrictoare asa cum a fost documentat in cazul IMAO neselctive,pacientul trebuie informat in legatura cu efectele asocierii cu IMAO neselctive.Se va utiliza cu prudenta in insuficienta hepatica si /sau renala,datorita riscului de acumulare cu efecte toxice.Se impune administrarea cu atentie la persoanele varstnice cu tendinta crescuta la hipotensiune ortostatica,vertij,sedare,constipatie cronica(risc de ileus paralitic),hipertrofie prostatica.
Mod de administrare:
Durata maxima este de 4 zile. Se va respecta un interval intre prize de cel putin 4 ore.
Doza recomandata este de un comprimat alb de zi dimineata si o capsula albastra seara inainte de culcare. Daca este nevoie se mai pot lua comprimate albe la pranz si seara, dar nu trebuie sa se depaseasca 3 comprimate albe si o capsula albastra pe zi.
Prezentare: cutia contine 12 comprimate si 4 capsule ; tratament pentru 4 zile .
Va asiguram ca facem tot posibilul pentru a actualiza permanent informatiile prezentate pe site, cu toate acestea in cazul in care producatorul sau importatorul aduce modificari ambalajului sau compozitiei produsului fara a ne informa in prealabil, pot apare neconcordante intre imaginile si specificatiile produsului prezentate pe site, iar Farmacia Silva nu isi asuma acest lucru. Va multumim pentru intelegere.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte