Maresyl spray nazal solutie 0.5mg/ml, 10ml

In stoc
16,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Tratamentul simptomatic al congestiei nazale

Descriere

1. Ce este Maresyl și pentru ce se utilizează

Substanța activă a acestui medicament este xilometazolină. Această provoacă constricția vaselor de sânge de la nivelul mucoasei din interiorul nasului, reducând în acest fel umflarea acesteia din diverse cauze, și face mai ușoară respirația pe nas.
Maresyl este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al congestiei nazale la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani.
Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Maresyl

Nu utilizați Maresyl
în cazul în care copilul dumneavoastră este alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
în cazul în care copilului dumneavoastră i s-a efectuat recent o intervenție chirurgicală la nivelul creierului, prin nas sau gura.
în cazul în care copilul dumneavoastră are o inflamație uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste (rinita uscată).

Atenționări și precauții
Înainte să utilizați Maresyl adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului în cazul în care copilul dumneavoastră are:
- o tendință de hipersensibilitate la simpatomimetice (medicamente cum este adrenalina); Maresyl poate cauza insomnie, amețeli, tremor, tulburări ale ritmului bătăilor inimii sau creștere a tensiunii arteriale.
- o boală cardiovasculară (boala de inimă, tensiune arterială mare)
- hipertiroidism (glanda tiroidă hiperactivă)
- diabet zaharat
- feocromocitom (o tumoră în zona medulară a glandelor suprarenale, care produce hormoni)
- hipertrofie de prostată (prostată marită)
- boli congenitale cauzate de defecte enzimatice (porfirie)
- a urmat tratament cu un medicament pentru depresie (inhibitori de MAO)
- presiune crescută în interiorul ochiului (glaucom cu unghi îngust)

Umflarea mucoasei (umflarea stratului care căptușește nasul la interior) poate reveni odată cu oprirea tratamentului pe termen lung cu xilometazolină. Pentru a preveni această evoluție, perioada de tratament trebuie să fie cât mai scurtă cu putință.
Dacă credeți că apar și manifestări ale unei infecții bacteriane la copilul dumneavoastră, vă rugăm să vă adresați unui medic, deoarece o infecție trebuie tratată corespunzător. Acest medicament nu trebuie utilizat de mai mult de o persoană, pentru a preveni riscul de răspândire a infecțiilor.

Dacă oricare din cele de mai sus sunt valabile în cazul copilului dumneavoastră, adresați-vă unui medic înainte de a utiliza Maresyl.

Detalii ale produsului

10 Produse

Reviews

No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adaugat la lista de dorinte

Acest website foloseste module cookie.