Uleiul de Cocos, alimentul cu peste 100 de utilizari, are o concentratie de 92% grasimi naturale. Acizii grasi din compozitia sa sunt foarte bine asimilati de organism si la fel de repede sunt transformati in energie. O alta componenta foarte importanta este acidul lauric, cu proprietati antifungice si antimicrobiene.
Printre efectele benefice se numara si:
- Hraneste, vindeca si hidrateaza pielea, avand si efect antioxidant
- Hidrateaza scalpul uscat si intareste firul de par
- Spre deosebire de uleiurile vegetare, care se oxideaza rapid la temperaturi ridicate, este stabil si rezista la temperaturile inalte, fiind ideal pentru gatit
- Mentine echilibrul florei intestinale, fiind util in cazul disconfortului digestiv
- Poate fi folosit pentru masaj, avand efect calmant, de eliminare a stresului si a oboselii
- Are efect benefic prin cresterea nivelului de "colesterol bun", protejand organismul in cazul personelor cu boli cardiovasculare
- Regleaza nivelul de zahar din sange si ajuta la o mai buna toleranta a glucozei, prin acidul lauric din compozitie
Un studiu publicat sustine faptul ca in cazul mamelor care alapteaza si consuma 3-4 ligurite de ulei de cocos impreuna cu vitamina D, este sporita cantitatea de lapte si aportul sau nutritiv, iar bebelusul se dezvolta sanatos (mai ales bebelusii subponderali).
A se pastra la loc uscat si ferit de razele luminii solare, la temperaruri intre 10 si 25°C.
Valori medii nutritionale per 100 g:
- Valoare energetica 3606kJ/ 862 kcal
- Grasimi 100g din care acizi grasi saturati 86.5 g, acizi grasi mononesaturati 5.8 g, acizi grasi polinesaturati 1.8 g
- Glucide 0 g din care zaharuri 0 g
- Proteine 0 g
- Sare 0 g