FARES Distonoplant N152 60 capsule

FARES Distonoplant N152 60 capsule

5941141011607
In stoc
53,00 lei
cu TVA Livrat in 1-4 zile.

Supliment pe baza de extracte din plante pentru menţinerea calmului în condiţii de stres

Total Rating Total Rating:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

View ratings
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Add Review View Reviews View Reviews

Descriere

Ajută la menţinerea echilibrului psiho-emoţional.

Recomandari:

 • Anxiolitic
 • Adaptogen (creşte capacitatea organismului
 • de a se adapta la stres și suprasolicitări)
 • Calmant
 • Crește calitatea somnului.

Ingrediente:

 • vinariţă (Asperulae herba) 132 mg
 • seminţe de schinduf (Trigonellae foenugraeci semen) 132 mg
 • şerlai (Salviae sclareae herba) 66 mg

Învelișul capsulei este pe bază de gelatină animnală.

Vinarița a fost utilizată în medicina populară:

 •  ca sedativ şi hipnotic
 •  întărirea sistemului nervos şi funcţiei cardiace
 •  tratarea neliniştii, agitaţiei, isteriei, insomniei.

Studii recente au demonstrat că extractul de vinariţă produce scăderea activităţii locomotorie, datorită acţiunii sedative SNC.

Vinarița este o plantă cu aromă suavă, nativă în Europa, nordul Africii şi Asia, care creşte în locuri umbroase, prin pădurile de fag sau brad, în mai toate regiunile Globului. În trecut era utilizată pentru purificarea sângelui şi ca aromatizantă pentru produsele culinare. Extractul din planta proaspătă, în doze mici, era considerat răcoritor. Acum este mai cunoscută pentru efectul ei de liniştire a stărilor de agitaţie nervoasă, ca ajutor în reducerea stărilor de surescitare şi stres şi pentru îmbunătăţirea calităţii somnului.

Seminţele de schinduf au capacitatea de a:

 •  modifica ritmul circadian al comportamentului alimentar
 •  creşte apetitul
 •  calma stările agitate asociate tulburărilor digestive
 •  conţin o saponină steroidică: diosgenină, care exercită efecte anxiolitice (prin influenţarea interleukinei IL-2 din creier) şi alcaloidul, trigonelină cu acţiune neuroprotectoare şi sedative.

Schinduful, plantă din familia leguminoaselor, este una dintre cele mai vechi plante folosite. A fost pomenită în Papirus Ebers şi în scrierile lui Hipocrate, şi mult respectată atât de chinezii, cât şi de arabii, grecii şi romanii din Antichitate. Acum este folosită în special în bucătărie, ca şi condiment, sau încolțită, ca verdeață picantă, în salate.

Seminţele de schinduf sunt nutritive şi sunt folosite tradiţional pentru stimularea apetitului, pentru efectul lor tonic în stările de slăbiciune şi pentru reducerea disconfortului la nivel digestiv.

Studiile confirma că extractul de Salvia sclarea:

 • este un antidepresiv natural, cu acţiune asemănătoare imipraminei, prin modulara căii dopaminergice şi neuroprotector;
 • previne distrugerea ADN-ului de radicalii liberi, fiind un candidat natural pentru tratarea bolilor neurodegenerative;
 • contribuie la efectul euforic, anxiolitic şi imbunătăţeşte starea de spirit, datorită acetatului de linalil. Acesta determină o acţiune sedativă prin intermediul receptorilor olfactivi, dar şi direct la nivelul SNC, prin influenţarea receptorilor GABAA.

Şerlai este o plantă aromatică din familia Lamiaceae, folosită în tradiţia veche pentru curăţarea ochilor, fapt în legătură directă cu denumirea sa derivată din latinescul „clarus”. Ea conţine un ulei esenţial bogat în linalool şi acetat de linalil, care îi conferă proprietăţi balsamice, aperitive, tonice generale, de susţinere a funcţiilor stomacului, de reducere a disconfortului digestiv şi de liniştire în stările de iritare nervoasă şi descărcări emoţionale.

Mod de utilizare:

Copii peste 16 ani şi adulţi: 1 capsulă de 3 ori pe zi, între mese*. Dacă este nevoie de un efect mai puternic se administrează până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.

Durata curei: 1-2 luni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.

*între mese înseamnă că administrarea să nu fie asociată cu alimentaţia, de aceea este optim să se facă la distanţă de minimum o oră faţă de la ultima masă, şi o oră faţă de masa următoare. Aceasta presupune că produsul se poate administra dimineaţa, cu minimum o oră înainte de masă, iar seara la minimum o oră după masă.

Asocieri cu alte produse Fares:

-pentru o mai bună adaptare la stres şi obţinerea unei stări de calm şi relaxare se pot face cure alternative de câte 1 lună cu capsule Antistres-N140 sau Confort emotional N135. Se pot asocia si cu ceai Antistres, sau ceai Tonic nervos.

Precautii:

Nu se recomandă copiilor sub 16 ani (efectele asupra copiilor sunt insuficient studiate) şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Nu se recomandă femeilor însărcinate.

Mamele care alăptează pot lua câte o capsulă de 2-3 ori pe zi timp de 2 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Detalii ale produsului

S-ar putea sa-ti placa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Produs adaugat la lista de dorinte