Speciile genului ECHINACEA cresc spontan în estul SUA . Cele 3 specii utilizate ca plante medicinale au fost aclimatizate şi introduse în cultură în multe locuri din lume. La noi în ţară nu au fost cunoscute ca plante medicinale până în anii ’90. Primele culturi mari de Echinacea purpurea, Echinacea pallida şi Echinacea angustifolia au fost realizate de către Laboratoarele Plantextrakt la începutul anilor ’90.
Recomandări principale:
Sistem imunitar: Îmbunătăţeşte rezistenţa organismului în perioade cu risc crescut de îmbolnăvire.
Aparat respirator: Ajută la ameliorarea simptomelor din infecţii ale tractului respirator. Grăbeşte recuperarea în convalescenţă.
Propuneri de asocieri:
- pentru întărirea imunitară, cu Extract din mlădiţe de Măceş – Rosa canina MG=D1;
- în suprasolicitări, cu Extract din muguri de Coacăz negru – Ribes nigrum MG=D1, Extract din muguri de Porumbar – Prunus spinosa MG=D1;
- în convalescenţă, cu Extract din muguri de Porumbar – Prunus spinosa MG=D1;
- în cazul tendinţei la orjelete repetate, furuncule repetate, tendinţă la acnee supurată sau la orice fel de leziuni supurate repetitive, cu Extract din muguri de Nuc- Juglans regia MG=D1, timp de 1-2 luni;
- în panariţii dureroase şi abcese, cu sau fără prindere de ganglioni limfatici – local şi general – cu Tinctură de Gălbenele.
Mod de administrare: câte 30-40 de picături de 3 ori pe zi, diluate în puţină apă.