Un nou sezon, 4 pași simpli pentru îngrijirea tenului

Un nou sezon, 4 pași simpli pentru îngrijirea tenului

 

Schimbările de anotimp sunt mai mult decât o reorganizare a garderobei. Primăvara a sosit și odată cu ea, toată natura este într-o continuă schimbare. Cu o prognoză de zile mai luminoase pentru lunile ce urmează, singura noastră îngrijorare apare când ne privim în oglindă și constatăm că pielea are un aspect fie prea gălbui, șters și veștejit, fie cu puncte negre, pistrui, diverse iritații sau eczeme.

Aceste probleme provin, în mare parte, din lipsa aportului de alimente proaspete, verzi și bogate în vitamine pe timpul iernii, din agresiunea cauzată de temperaturile foarte scăzute și nu în ultimul rând, din expunerea zilnică la poluanții din mediul înconjurător.

Prin urmare, este timpul unui nou regim de îngrijire a tenului!

Alegerea produselor pentru îngrijire trebuie făcută în funcție de tipul de ten caracteristic fiecărei persoane:

     • tenul normal, denumit și eudermic, se caracterizeză prin pori mici și invizibili, piele mată, cu pH 5,5, fără să fie hidratată în exces

     • tenul gras, lucios în marea majoritate, cu porii dilatați, ca urmare a activității sporite a glandelor sebacee care produc o mare cantitate de sebum; este în general specific persoanelor brunete

     • tenul uscat, are caracteristică pielea fină, subțire, ușor iritabilă, presărată cu riduri fine; se descuamează ușor. Există două categorii de ten uscat :

1.ten uscat din lipsă de grăsime – ten alipic și

2.ten uscat din lipsă de apă – ten deshidratat.

 

Primul pas? Exfolierea!

Prin exfolierea feței sunt îndepărtate celulele moarte dermice, iar tenul devine fin și curat. Acest procedeu permite pielii tale să absoarbă mai eficient produsele de îngrijire. Gelul purifiant microexfoliant La Roche Posay, gelul exfoliant de curățare Teen Derm Isis Pharma, crema de curățare triactiva Vichy Normaderm, dar și gelul exfoliant pentru piele sensibilă, mixtă sau grasă Ivapur Ivatherm sunt câteva dintre recomandările noastre.

 

Al doilea pas? Hidratarea!

Combate semnele de oboselă, aspectul aspru al pielii și folosește chiar ca bază de machiaj o cremă hidratantă. Aceasta se aplică atât dimineața cât și seara, pe față, gât și decolteu. O condiție esentială pentru utilizarea acestor creme este cunoașterea categoriei de bază a tipului de piele: normală, grasă sau uscată. De asemenea, există persoane cu ten combinat, prezentând atât porțiuni grase, cât și uscate.

Variantele de creme puternic hidratante sau lejere Aqualia Thermal Vichy și Hydraphase HA La Roche Posay, așteaptă să fie testate.     

Suplimentar cremelor hidratante, pentru a conferi vitalitate tenului, sunt indicate remediile naturiste. Aplicarea pe ten a pulpei de fructe din căpșuni, fragi, morcovi, sub formă de măști în amestec cu mierea de albine, caimac și folosirea infuziilor de diferite plante, cu acțiune calmantă și emolientă, este benefică.

 

Al treilea pas? Scapă de riduri și cearcăne!

Întârzie apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii, având grijă de aceasta atât din exterior, cât și in interior. Respectă cele 8 ore de somn și ai grijă ca necesarul zilnic de vitamine și săruri minerale să fie atins, prin consumul de alimente sau cu ajutorul suplimentelor alimentare (Centrum A-Z, Moller’s Total-Omega 3, Secom Skin Blend).

În cazul ridurilor și al cearcănelor, se recomandă folosirea cremelor contur de  ochi Galenic Ophycee, La Roche-Posay Toleriane Ultra Contur Ochi SensibiliIsis Light Eyes Hidrogel anticearcan și compresele cu infuzie de tei. Pentru față se recomandă creme antirid de zi: pentru piele normal-mixtă Galenic Ophyceecrema antirid și fermitate Liftactiv Supreme Vichy și creme antirid de noapte: Galenic Ophycee.

 

Al patrulea pas? Protecția împotriva razelor de soare!

Produsele numărul 1 anti-îmbătrânire, a căror folosință o recomandă toți medicii dermatologi, sunt produsele cu protecție solară. Alege o protecție solară hidratantă formulată cu antioxidanți, pentru a bloca razele UV și a proteja pielea de daunele ce pot fi provocate de radicalii liberi și de poluanții mediului.

SVR Clairial cremă SPF50, ISIS Neoton Radiance SPF 40+, crema de zi corectoare antirid și fermitate SPF30 Vichy Liftactiv Supreme, cremele colorate Galenic Teint Lumier  DD SPF 25, Isis Neoton crema colorată SPF50, sunt ideale în acest sens. În cazul în care optezi pentru un fond de ten cu protecție solară, se recomandă să fie discret și nuanțele să nu fie prea închise, pentru ca obrazul să nu pară pătat.

La sfârșitul fiecărei zile, înainte de culcare, este obligatoriu să ne demachiem. Demachierea se face cu o soluție micelară (La Roche Posay Effaclar Apă micelară ultra, Isis Aqua ruboril soluție micelară), iar în cazul tenului gras, cu o spumă de curățare cu clătire (Teen Derm Gel de curățare senzitive, La Roche Posay Spumă de apă micelară pentru curățare) sau fără clătire (Isis Sensylia gelee gel demachiant).

Și nu în ultimul rând, pentru ca pielea noastră să arate bine, este indicat consumul zilnic a cel puțin 2 litri de apă, iar persoanelor cu ten foarte deshidratat, câte o jumătate de pahar de suc de morcovi suplimentar.

În concluzie, primăvara a sosit! Tenul tău este pregătit?

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați pe adresa de email [email protected] – vă stăm la dispoziție cu răspunsuri la eventualele întrebări.

 

 

 

 

Produs adaugat la lista de dorinte