Farmacistii Silva recomanda - Cel mai bun produs de protectie solara pentru fata

Una dintre cele mai dese întrebări pe care le primim în perioada verii este: Care este cel mai bun produs de protecție solară pentru față?

Să vedem în primul rând care sunt motivele pentru care se aplică un produs cu SPF?

·        Ajută la protejarea pielii de apariția semnelor premature îmbătrânire 

·        Reduce riscurile apariției cancerului de piele

·        Protejează de arsurile solare

·        Păstrează uniformitatea nuanței tenului prin prevenirea apariției petelor pigmentare

Când și cum se aplică?

·        În fiecare zi indiferent că este soare sau că plouă (chiar și pe perioada iernii – mai ales pentru persoanele cu tendință de apariție a petelor pigmentare)

·        Dimineața se aplică cu cel puțin 20-30 min înainte de expunerea la soare (pentru produsele cu filtre chimice), ca ultim pas în rutina de îngrijire a tenului - înainte de aplicarea machiajului, iar pe parcursul zilei se reaplică la 2-4 ore

·        Se aplică în cantitate suficientă astfel încât să acopere uniform toată suprafața pielii - aproximativ un sfert de linguriță pentru întreaga față.

De ce să ținem cont când cumpărăm un produs de protecție solară?

·        Dacă două produse sunt catalogate ca SPF 50, nu se poate spune despre unul că protejează mai bine decât celălat, deoarece produsele de protecție solară sunt clasate într-o anumită valoare SPF prin testare în laborator. Diferența de protecție poate fi dată însa de cum le aplici. Dacă unul dintre ele are o textură, un parfum sau un preț care nu îți place și acest lucru te face să aplici produsul mai puțin frecvent sau să îl aplici în cantitate mai redusă, atunci acel produs te va proteja mai puțin decât valoarea SPF pe care o are. 

·        Gradul de protecție nu ține de tipul de filtru din compoziția produsului, înafară de cazul în care ești alergic la un anumit tip de filtru solar (chimic sau mineral, ambele au aceeași eficiență de protecție).  Filtrele chimice - pătrund în straturile pielii și acționează absorbind radiațiile UV, din acest motiv se aplică cu 20 minute înainte de expunerea la soare; se etalează mai ușor pe piele și nu lasă urme albe, însă unele pot fi netolerate de pielea sensibilă sau pot avea impact negativ asupra mediului. Filtrele minerale (oxid de zinc, dioxid de titan) – sunt recomandate pentru pielea sensibilă, intolerantă și fragilă, nu se absorb la nivelul pielii, rămân la suprafața acesteia formând un film protector care blochează radiațiile UV (din acest motiv se pot aplica imediat înainte de expunerea la soare); au impact redus asupra mediului însă se aplică mai greu pe piele deoarece produsele care le conțin au o textură mai densă și pot lăsa urme albe.

·        Alege mereu un produs cu SPF30 sau mai mare care să asigure atât protecție UVB cât și UVA (deoarece și aceste radiații sunt dăunătoare pielii), sau cu indicație de spectru de protecție extins. Valoarea SPF cuantifică doar radiațiile UVB, alege produse care să aibă acoperire și pentru radiațiile UVA.

·        Dacă ai pielea sensibilă, intolerantă alege mereu produse care nu conțin alcool și parfum.

·        Testează produsul pe pielea ta și alege-l pe cel care îți place cel mai mult ca textură, parfum, aspect la etalare pe piele și senzația pe care o lasă astfel încât să îți fie comod să îl porți întreaga zi. Există o gamă foarte variată de texturi: cremă, fluid, loțiune, ulei, apă; alege-o pe cea potrivită tipului tău de ten. Pentru produsul pe care îl vei folosi pentru reaplicare în timpul zilei poți alege o a doua variantă care să fie mai ușor de aplicat, oriunde ai fi și să nu fie nevoie să atingi pielea cu mâna - există pudre, spray-uri, stick-uri  iar unele din ele pot fi aplicate chiar și peste machiaj.

·        De asemenea există și variante de produse cu pigment pentru uniformizarea nuanței tenului astfel încât pentru o acoperire ușoară poți înlocui și fondul de ten cu același produs. 

·        Nu pierde din vedere produsele de nouă generație care pe lângă protecția solară includ și ingrediente specifice nevoilor tenului tău ( acnee, riduri, hiperpigmentare etc), astfel incluzi două produse din rutina de îngrijire în unul singur. 

 

Ținând cont de aceste lucruri, răspunsul la întrebare este simplu: Nu există un singur produs „cel mai bun produs pentru protecție solară”, produsul cel mai bun este cel pe care îl vei aplica suficient de des și în cantitatea suficientă pentru a asigura o protecție solară completă. Pentru aceasta trebuie să aibă un preț potrivit pentru tine astfel încât să nu amâni niciodată cumpărarea lui, să nu faci economie la aplicare, să aibă o textură plăcută și compatibilă cu tipul tău de ten, să aibă un parfum plăcut sau să fie neparfumat, astfel încât să îți placă să îl porți pe ten întreaga zi și să fie ușor de reaplicat oriunde te-ai afla.

Nu uitați că numărul unu în clasa produselor anti-ageing și prima cea mai eficientă metodă de a preveni îmbătrânirea prematură a pielii este protecția solară!

Produs adaugat la lista de dorinte